Skanska Property prodává administrativní budovu Vyšehrad Victoria v Praze společnosti Hypo Real Invest AG

Společnost Skanska Property Czech Republic se rozhodla odprodat administrativní budovu Vyšehrad Victoria v Praze realitnímu fondu HRI Immobilienfonds Nr. 1 vlastněnému rakouskou společností Hypo Real Invest AG. Cena transakce činí 13,5 milionu EUR. Hypo Real Invest AG učinil prostřednictvím této investice svou vůbec první akvizici v České republice.

 

Budova se nachází ve čtvrtém pražském obvodě a dokončena byla v roce 2008. Vyšehrad Victoria nabízí zhruba 5 000 m2 kancelářské plochy a mezi nájemci figurují přední mezinárodní firmy jako OMV, Czech Credit Bureau a W.A.G.

 

„Jsme rádi, že si společnost Hypo Real Invest AG vybrala pro svou první investici na českém trhu právě projekt od společnosti Skanska. Díky vysoké kvalitě a výraznému image stavby v kombinaci s reputací značky Skanska a finanční stabilitou společnosti bylo možné tento projekt úspěšně realizovat i v náročných podmínkách trhu,“ říká k transakci výkonná ředitelka Skanska Property Czech Republic Britta Cesar, která zároveň dodává: „My se dále zaměříme na naše nové zelené administrativní projekty v Praze a Ostravě.“

 

Zástupci společnosti HYPO Real Invest AG k transakci podotkli: „Vyšehrad Victoria je jako velice kvalitní budova tím správným prvním krokem pro náš vstup na zdejší trh. Jsme rádi, že jsme mohli nemovitost odkoupit od takového uznávaného partnera, jakým je Skanska. Vzhledem k tomu, že Praha představuje jeden z nejspolehlivějších trhů ve střední Evropě, budou další investice HYPO Real Invest následovat.“

 

Při transakci Skanska využívala konzultačních služeb agentury Jones Lang LaSalle Capital Markets, zatímco Hypo Real Invest AG poskytovala poradenství firma Richard Ellis Capital Markets.

 

Administrativní budovu Vyšehrad Victoria navrhl ateliér Aulík Fišer Architekti. Budova se nachází v Praze 4 nedaleko Kongresového centra. Osmipodlažní budova nabízí vysoce kvalitní a flexibilní kancelářské prostory třídy A. Je snadno dostupná a klientům nabízí atraktivní a pohodlné kanceláře na exkluzivním místě.

 

Další informace najdete na www.vysehradvictoria.cz.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy