Zloději se vloni činili, vykradli přes 4600 chat, nejvíce ve Středočeském kraji

TNBiz, 10.4.2013

Nepříjemně dlouhá zima končí a jediní, komu se bude po ní stýskat, jsou asi zloději. Jim se totiž výrazně "protáhla" hlavní sezóna vykrádání zazimovaných chat.

"Přes zimu jsou rekreační objekty pro zloděje snadnějším cílem. Z našich statistik vyplývá, že je až dvakrát větší pravděpodobnost, že dojde ke vloupání než v průběhu letních měsíců. Často se přitom stává, že tyto škody zjistí majitelé rekreačních nemovitostí až s několikaměsíčním zpožděním, kdy se po 'zimním spánku' opět poprvé vypraví na svou chalupu či chatu," uvedl ředitel odboru pojištění majetku ČSOB Pojišťovny Jan Šepek.

Statistiky za minulý rok jsou hrozivé. Zloději totiž v roce 2012 vykradli v Česku 4634 chat, z toho 1265 ve Středočeském kraji. Ze statistiky se tak dá s jistou mírou nadsázky usoudit, že jejich nejoblíbenějšími oběťmi jsou Pražáci, právě oni jsou totiž nejčastějšími majiteli rekreačních objektů ve středních Čechách.

V ostatních krajích byla situace podstatně lepší. Na druhém místě v pomyslném žebříčku "top krajů" ve vykrádání chalup je Jihočeský kraj, kde bylo vloupaček "jen" 364 a na třetím místě se umístil Jihomoravský kraj s 354 případy. Nejlépe na tom byl naopak kraj Karlovarský (121).

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Bydlení rubrika