Trvanlivost, design, kvalita: WPC obklady dům oživí i ochrání

Fasáda je pro dům důležitým prvkem jak z hlediska estetického, tak praktického. Plní především ochrannou funkci před nepříznivým počasím a dalšími přírodními vlivy, případně před znečištěním projíždějícími auty. Ve chvíli, kdy je zvolen dostatečně kvalitní a stylový materiál navíc fasáda dokáže vykouzlit i ze starého domu moderní a příjemné obydlí. V obojím případě hraje hlavní roli volba materiálu fasády, z estetického hlediska pak také její barevný odstín.

WPC neboli dřevoplastové obklady skvěle imitují přírodní vzhled dřeva, nabízí však mnoho funkčních výhod. Jsou bezúdržbové, odolné proti poškození či blednutí barev, dostupné v několika barevných variantách a konstrukčně založené na systému nepřetržitého odvětrávání. „Jedná se o moderní alternativu dřevěných obkladových profilů požívaných na provětrávané fasády, kdy je mezi obkladem a zdí průběžná odvětrávaná mezera, kterou je odváděna vlhkost,“ vysvětluje montážní odborník z WPC – Woodplastic Petr Hromek.

Přesto, že obklady tvoří z 60 % dřevo, v kombinaci s polymerem HDPE nepotřebují žádné ochranné nátěry, jako je tomu při použití čistě dřevěných materiálů. Jejich údržba je proto minimální, při znečištění postačí fasádu omýt obyčejnou vodou. Profil obkladu je navíc přizpůsoben pro montáž na svislé plochy a zabraňuje pronikání vody pod obklad. Zakrytá stěna je tak v bezpečí před nadměrnou vlhkostí i tepelným náporem za horkých letních dnů.

Obklady by k domu měly dokonale padnout, proto společnost WPC - Woodplastic nabízí až pět barevných odstínů – čtyři odstíny hnědé a světlejší šedou. WPC obklad se navíc osvědčí nejen přímo na stěnu domu, ale i zahradních zídek či pergol.  

Společnost WPC – WOODPLASTIC a.s. je předním českým výrobcem unikátních produktů z materiálu WPC dle licence Strandex Corporation (USA). Vyrábí a prodává prvotřídní plná terasová prkna s ploty z materiálu WPC (WOOD-PLASTIC COMPOSITE), s obsahem 60 % dřeva a 40 % kvalitního, zdravotně zcela nezávadného polymeru HDPE) v mnoha designech, velikostech i barevných variantách. Produkty WoodPlastic® jsou výjimečné svojí odolností vůči povětrnostním vlivům, vysokou kvalitou provedení, dokonalým designem a téměř nulovou potřebou údržby (zcela bez natírání). Garantovaná záruka činí až 25 let. Více informací na: www.woodplastic.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Zahrada, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zahrada