Přehled úseků, kde na D1 uzavřou opravy dálnici směr Brno

TNBiz, 25.2.2017

Na dálnici D1 po zimě znovu začínají najíždět pracovní stroje. Jako první to pocítili řidiči na úseku mezi Velkou Bíteší a Domašovem. Omezeny tu jsou levé pruhy v obou jízdních směrech - a to kvůli přípravám na výstavbu nového dálničního mostu.

A kvůli osazení nosníků na polovině nového mostu bude dokonce dálnice ve směru na Brno od desáté večerní do nedělní šesté hodiny ranní v tomto úseku zcela uzavřena. Řidiči budou muset na objízdnou trasu, která vede po souběžné silnici první třídy.

Nosníky na druhé polovině nového dálničního mostu tu osadí už za plného provozu za dva nebo tři týdny. Touhle stavbou ale všechno teprve začíná. Letos si řidiči opravy na D1 opravdu naplno užijí. Rekonstruovat se bude rekordních devět úseků najednou.

Nejhorší situace bude mezi Větrným Jeníkovem a Humpolcem. V omezení tu pojedou řidiči dlouhých 14 kilometrů. Jen pro představu - ze 190 kilometrů mezi Prahou a Brnem budou omezení na 70 kilometrech. Cesta se tak prodlouží o téměř půl hodiny. Někteří řidiči proto zvažují, že začnou jezdit raději vlakem nebo hledat jiné trasy.

A to si nechce raději nikdo ani představit,co se bude dít, až se v opravovaných úsecích na kolabující D1 stane třeba dopravní nehoda.
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy