Blíží se Den dětí: jak vybírat správný dárek

Umíte vybrat správný dárek?

Co mají děti nejraději? Přece hry, nejrůznější zábavy a především dárky! Hraním dítě poznává svět kolem sebe, učí se novým dovednostem a v neposlední řadě také rozvíjí svoji kreativitu. Výběr dárku však není jednoduchou záležitostí. Pokud hledáte inspiraci, čím své ratolesti na Den dětí potěšit, stylistky Westwing pro vás připravily několik tipů a rad, jak dárky vybírat a čemu věnovat pozornost.

Pro nejmenší

Dalo by se říct, že u nejmenších dětí je výběr nejsnazší. Miminka rozlišují pouze silně kontrastní barvy, na druhou stranu ale velmi dobře reagují na zvuk. Hračku proto vybírejte tak, aby dítko zaujala a přitáhla jeho pozornost. Ideální budou nejrůznější závěsná chrastítka a hrající kolotoče, které se dají pověsit nad postýlku nebo sedačku. Čím je dítě starší, tím více podnětů vnímá a více zkoumá svět. Neocenitelným pomocníkem se tak může stát edukační podložka, která miminku umožňuje zábavu v leže i v sedě. A pokud vaše ratolest začíná pomalu chodit, radost mu udělá autíčko nebo kočárek, který může tlačit před sebou. Zhruba do jednoho roku strkají děti všechno do pusy, vždy proto vybírejte hračky certifikované na bezpečnost konstrukce, materiálu i použitých barev.

Pro malé sportovce

Překypuje vaše dítě energií? Nasměrujte ji tím správným směrem a vyberte dárek spojený s pohybem. Co takhle odrážedlo, koloběžka nebo jízdní kolo? Jízda na kole je skvělým příkladem rodinné aktivity, kterou mohou podnikat rodiče i děti a společně tak prožívat radost z pohybu na čerstvém vzduchu. Pro dovádění na zahradě můžete zvolit barevné švihadlo, skákací balón nebo obruč Hula Hoop. Vhodně zvoleným dárkem navíc můžete dítě přesvědčit k vyzkoušení něčeho nového. Plánujete letní dovolenou u moře? Voděodolné hodinky v dětech probudí zvědavost a dodají jim odvahu k pobytu ve vodě a zkoumání mořského dna.

Pro malé průzkumníky

Zvídavým dětem uděláte radost dárkem, který jim umožní poznávat nové a zajímavé věci. Velmi oblíbené jsou vědomostní a znalostní deskové hry, do kterých se mohou zapojit i kamarádi nebo rovnou celá rodina. Vhodným dárkem jsou také nejrůznější stavebnice, soupravy dětského nářadí nebo

tematické hrací stanice. Tyto hračky podporují myšlení, tvůrčí schopnosti, fantazii a rozvíjejí koordinaci a jemnou motoriku. Vedle nešlápnete ani pořízením puzzle. Kromě zábavy se děti učí překonávat neúspěchy a trpělivě zkoušet všechny možnosti. A když je dílo hotové, můžete ho nechat zarámovat a použít jako dekoraci pokoje.

Pro děti s kreativní duší

Máte doma malého umělce, který rád zpívá, maluje nebo tančí? Podpořte jeho zálibu! Dětem, které mají rady hudbu, udělá radost hudební nástroj. Pro ty nejmenší se hodí například barevný xylofon, větší děti potěší kytara nebo dřevěné bubínky. A pokud vám vaše ratolest ráda pomáhá v kuchyni, věnujte mu profesionální kuchyňskou zástěru a pasujte ho na šéfkuchaře domácnosti! U malých slečen se velké oblibě těší také domečky pro panenky, které podporují rozvoj fantazie a komunikačních dovedností. Zejména, pokud se do hry zapojí i rodiče.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky