Stavební spořitelny loni poskytly přes 200tis. úvěrů


PRAHA (ČIA) - Bezmála 204 tisíc lidí v loňském roce požádalo svou stavební spořitelnu o úvěr ze stavebního spoření či překlenovací úvěr. Stavební spořitelny poskytly loni nové úvěry v celkovém objemu 27,7 miliardy korun. Vyplývá to z dnes zveřejněné statistiky Asociace českých stavebních spořitelen.

Největší objem nových úvěrů ze stavebního spoření a překlenovacích úvěrů poskytla v loňském roce Českomoravská stavební spořitelna, úhrnná výše jejích půjček činila 8,8 miliardy korun. Na druhém místě se v objemu poskytnutých úvěrů umístila Stavební spořitelna České spořitelny, která klientům loni půjčila 3,9 miliardy korun, třetí je s 2,7 miliardy korun Všeobecná stavební spořitelna Komerční banky.

Na koupi staršího bytu či rodinného domu si v loňském roce klienti spořitelen půjčili 7,6 miliardy korun, přibližně stejnou částku poskytly stavební spořitelny na rekonstrukci a modernizaci nemovitosti. Na pořízení nového bydlení si v roce 2002 lidé od stavebních spořitelen půjčili 3,4 miliardy korun.

-vp-,-ph-



! Akcionáři Agrobanky mohou žalovat její prodej GE Capital !

! Přehled a vývoj cen rodinných domů v ČR v roce 2002 !



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavební spoření