Začíná prestižní studentská soutěž Stavby s vůní dřeva

Přihlašovací fáze 10. ročníku studentské soutěže Stavby s vůní dřeva je v plném proudu. Studenti mají možnost přihlásit svůj návrh dřevěné stavby nebo konstrukce a vyhrát ceny v celkové hodnotě 220 000 . Pokud navíc stihnou podat přihlášku do 31. května 2022, získají jako bonus dřevěný zápisník z dílny Wood Style. Soutěž Stavby s vůní dřeva, organizovaná Nadací dřevo pro život, je určená studentům, kteří se chtějí laické veřejnosti pochlubit svou prací a talentem. Uzávěrka přihlášek je 7. července 2022.

V soutěži Dřevěná stavba roku se meze nekladou. Do jednotlivých kategorií mohou studenti přihlásit návrh rodinného domu, školy, rozhledny, lávky apod. Přihlášení je kompletně on-line. Soutěž je určena studentům vyšších odborných a vysokých škol, kteří navrhují dřevěné stavby a konstrukce. Přihlásit mohou své ročníkové i bakalářské nebo diplomové práce. Podmínkou však je, že v soutěžních dílech musí být dřevo hlavním nosným prvkem u více než 50 % konstrukce. Na studenty, kteří mají již přihlášku připravenou a stihnou jí odeslat do konce května čeká odměna v podobě praktického dřevěného zápisníku s kroužkovou vazbou ve formátu A5, který dokáže být velmi odolný, ale také mimořádně skladný. Do soutěže ho věnoval Martin Šupka pod svou značkou Wood Style.

Ve hře jsou výhry v hodnotě 220 000

Každý soutěžící získá certifikát o své účasti v soutěži, originální diplom Nadace dřevo pro život a pozvánku na slavnostní vyhlášení vítězů v Praze. Na vítěze poroty a veřejnosti dále čekají finanční a věcné odměny. Zajímají vás výhry v jednotlivých kategoriích? Přehledné rozdělení výher najdete na stránkách soutěže.

Podívejte se také na vítězná díla předchozích ročníků a prohlédněte si celou galerii. Těšíme se na letošní přihlášky a studenty, kteří rádi pracují se dřevem.


Nadace dřevo pro život už více jak 15 let přináší více dřeva do života. Ve svých projektech ukazuje veřejnosti přínosy dřeva, naší obnovitelné suroviny. Využíváním dřeva z udržitelně obhospodařovaných lesů chráníme životní prostředí pro nás i budoucí generace. Více o nadačních projektech o lese, dřevě a životním prostředí najdete na www.DrevoProZivot.cz.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy