Prázdniny jsou za rohem a Cyril, Metoděj (5. 7.) a Jan Hus (6. 7.) zajistí ochutnávku volných dní. Obchody budou otevřeny.

Červen je za polovinou, 21. června začíná astronomické léto, a to je jedna z posledních příležitostí se v klidu a s předstihem zamyslet, jak budete trávit prázdniny, letní dovolenou a jiné volné dny. Léto se pozná i na televizním programu, ohlásí ho Policie Modrava v závěsu s poklady z archivů - Pitavalem z velkého města a Chalupáři, inu - letní jistoty televizních obrazovek... 

Vysvědčení děti většinou dostanou v pátek 30. června a jejich učitelé, zvláště ti na češtinu, dramaťák anebo na zpěv se mohou hned rozjet třeba na festival češtiny a literatury Šrámkova Sobotka, nebo třeba do Karlových Varů na filmový festival. Ale festivalů všech druhů i typů se nabízí spousta, od hudebních všech žánrů, po divadelní nebo třeba gastrofestivaly. 

V létě nás čekají jen dva státní svátky, hned na začátku prázdnin - Cyril a Metoděj ve středu 5. a Jan Hus ve čtvrtek 6. července - a přinesou nám k naplánované dovolené dva volné dny navíc. Jsou to svátky, kdy není zákonem omezen prodej, takže obchody mohou být běžně otevřeny.

Potom už se budou prázdninové dny koulet jeden za druhým, ale školní rok 2023/2024 začíná až v pondělí 4. září.  

Markéta Höfferová

Markéta se stará o BIG Experta již od doby krátce po jeho začátku - podílí se na něm již od roku 1994. V redakci Kurzy.cz pracuje od ledna 2008.

Kromě témat spojených s kapitálovými trhy se zajímá o kulturu (především výtvarné umění), historii a s nimi spojené osobnosti.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky