Prodlužte životnost dřevěné terasy s ochranným olejem

Redakce, 2.8.2023

Máte na terase podlahu z přírodního dřeva? Aby vám sloužila co možná nejdéle a zachovala si svůj vzhled, nezapomeňte jí věnovat dostatečnou pozornost. Nový ošetřující olej na dřevo Bondex Elite zvýrazní krásu dřeva a poskytne mu ochranu proti povětrnostním vlivům, slunečnímu záření i popraskání. Navíc je vyroben na bázi přírodních složek.

Ochrana před nepřízní počasí

Není nad odpočinek venku na terase nebo u bazénu v kombinaci s nezaměnitelnou vůní dřeva. Každá dřevěná terasa však vyžaduje i zvýšenou péči. Nesvědčí jí sluneční paprsky, vlhkost ani změna teplot. Dřevo také neustále pracuje, a tak snadno popraská. Pochozí plochy je proto ideální ošetřit ochranným olejem na dřevo Bondex Elite. „Tento mimořádně odolný matný olej dřevěným povrchům dopřeje spolehlivou ochranu proti povětrnostním vlivům, UV záření i popraskání. Nátěr se vstřebá hluboko do dřeva a vytvoří odolný film, který odpuzuje vodu a nečistoty,“ doplňuje Radek Kříž, technický poradce značky Bondex.


Péče o terasu i zahradní nábytek

Bondex Elite je určen nejen na nové a renovační nátěry dřevěných teras v exteriéru, ale také k ošetření dřevěného nábytku, zábradlí a dalších prvků na zahradě. Povrch účinně ochrání a zvýrazní kresbu dřeva, čímž podtrhne jeho krásu. Ve srovnání s tradičními oleji navíc ještě více prodlouží jeho životnost. Tento ošetřující olej, který je vyroben na bázi obnovitelných přírodních materiálů, se vyrábí v bezbarvém provedení, v šedé barvě nebo v odstínech eben a teak.

Jak olej správně aplikovat

Než se pustíte do natírání, musí být dřevo suché a zbavené nečistot, prachu a nesoudržných vrstev nátěrů. Staré, poškozené a zašedlé povrchy zbruste až na čisté dřevo. Olej před použitím i v průběhu natírání důkladně promíchejte. Nanášejte ho neředěný pomocí štětce nebo molitanové houby po směru vláken dřeva, a to v 1–2 vrstvách tak, aby se celý vsákl. „Olej doporučuji roztírat souvislými tahy a rovnoměrně po celé délce dřeva. Protože s dalšími nátěry dřevo tmavne, můžete pro druhou vrstvu nebo renovační nátěr zvolit bezbarvý odstín.Přebytky oleje pak setřete měkkým hadrem nebo houbou 15–30 minut po aplikaci,“ radí Radek Kříž.





Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky