Jak zařídit pracovní kout pro každou příležitost


Pro některé z nás je domov naší hlavní kanceláří, jiní zde potřebují vyřídit sem tam nějaké pracovní záležitosti. Ať tak, či tak, je potřeba si doma zařídit pohodlné místo na práci. Jak na to?

Klíčovým vybavením domácí „kanceláře“ je samozřejmě stůl, ale z pohledu zdraví je důležitá především kvalitní židle. To platí zejména pro ty, kteří dlouhodobě pracují tzv. na home office.

Občasné papírování vs práce z domova

Pokud doma příležitostně zasedneme k počítači, vyřídíme pár e-mailů nebo projdeme nějaké papíry, vystačíme s menším pracovním stolem či stolkem na laptop a pohodlnou, nejlépe čalouněnou židlí. Ti, kteří pracují doma pravidelně, by však na židli měli klást už vyšší nároky. Měla by mít standardní parametry kancelářského křesla s polohovatelnou opěrkou, područkami, výškově nastavitelným sedákem a ideálně i kolečky. Velikost stolu i další příslušenství, jako jsou například regály nebo pojízdné kontejnery, se odvíjí od toho, kolik věcí potřebujeme na práci. Monitor bychom měli mít správně ve výšce očí, vyplatí se tudíž doplnit stůl nástavcem a pracujeme-li na notebooku, tak i samostatnou klávesnicí.

Styly pro vaši pracovnu

 Abychom se ve svém pracovním koutku a vůbec v celé domácnosti cítili dobře, mělo by jeho vybavení ladit se stylem zbytku interiéru. Naštěstí je dnes na výběr z opravdu široké škály designů, a tak si vyberou příznivci klasiky, minimalismu, skandinávského či industriálního stylu, ale i retra nebo glamour. Určitě nic nezkazíte stolem v bílém provedení nebo světlém dřevodekoru a židlí s čalouněním v neutrálním odstínu. Milovníci glamour zřejmě sáhnou po sametu a doplní ho zlatými akcenty, nadšenci do industriálu zvolí spíš kůži a černé detaily.

Náš tip: Líbí se vám aktuálně trendy styl boho, ale nevíte, jak ho „dostat“ do pracovního koutu? Místo podložky pod židli vsaďte na kulatý jutový koberec, na dřevěný stůl postavte keramickou vázu se sušenou trávou a kelímek na tužky si vyrobte z obyčejné zavařovačky ozdobené makramé přízí.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Bydlení rubrika