Zdravé vnitřní klima s dvojí úsporou – prostoru i nákladů za energie

Vysoké náklady spojené s bydlením, omezený prostor a neustále rostoucí požadavky na zdravý životní styl, komfort a kvalitu bydlení – tři problémy, s nimiž se denně potýkají majitelé domů i nájemníci. Rostoucí náklady na výstavbu často nutí investory k úsporám na úkor prostornosti a výstavby technických místností, ne vždy tak zbývá místo pro instalaci centrálního větrání. Všechny tyto problémy dokáže řešit plochá větrací jednotka ComfoAir Flex s vynikajícím výkonem a minimálními prostorovými i časovými nároky na instalaci.

Kompaktní větrací jednotka Zehnder ComfoAir Flex je úsporná a tichá. Díky možnosti umístění do stropního podhledu navíc nenarušuje vzhled interiéru. 

 

Úsporná a tichá

Inovativní plochá větrací jednotka, kterou lze pro její minimální rozměry instalovat i do stropního podhledu, dokáže interiéru celoročně zajistit příjemné a zdravé vnitřní klima, a to s nižšími náklady na energie díky rekuperaci tepla, chladu a ve variantě s entalpickým výměníkem také díky rekuperaci vlhkosti. Pokročilá technologie řízení průtoku vzduchu přesně vyvažuje proudění vzduchu, a tím zajišťuje maximální energetickou účinnost a komfort větrání. Maximálnímu uživatelskému komfortu pak přispívá neuvěřitelně tichý provoz jednotky i při plném výkonu, který je s ohledem na rozměry jednotky unikátní.

 Ventilátory spirálového tvaru zajišťují tichý provoz, vysoký výkon a nízkou spotřebu energie.

 

S účinnou filtrací

Díky vysoce kvalitním komponentům plochá větrací jednotka zajišťuje efektivní, spolehlivý a vyrovnaný provoz bez výkyvů. Zdokonalená koncepce filtrů umožňuje jednotce dodávat do interiéru čistý čerstvý vzduch bez jakýchkoli škodlivin. A nemusíte se obávat ani zanesení filtrů – na potřebu výměny filtru vás jednotka totiž sama upozorní podle doby provozu a průtoku vzduchu.


Výměna filtrů  je velmi snadná – po sundání krytky se filtr vytáhne a vymění za nový. Díky kónickému tvaru je vyloučeno nesprávné zasunutí.

Bc. Pavel Vořech, DiS.

produktový manažer pro komfortní větrání Zehnder

Je produktovým manažerem pro oblast řízeného větrání české pobočky švýcarské firmy Zehnder Group, která je největším evropským výrobcem systémů komfortního větrání s rekuperací tepla a jedničkou na českém trhu. Vystudoval VOŠ elektrotechnickou, obor Mechatronické systémy, a obor Aplikovaná technika na VŠPJ. Po praxi u firmy Optokon Jihlava se s rodinou přestěhoval do rodného Tábora a začal pracovat pro značku Zehnder – nejprve jako Technický poradce pro systémy komfortního větrání, později jako produktový specialista a produktový manažer. Svou hravou povahu realizuje při hrách s dětmi nebo na PlayStation, miluje hluboké i kontroverzní debaty o technologiích, politice, vesmíru, mimozemšťanech i filozofii, ale také dobré, klidně i velmi exotické, jídlo.


 

Zehnder Group Czech Republic s.r.o.

Profil společnosti: Zehnder Group Czech Republic s.r.o. je dceřinou společností švýcarského koncernu Zehnder Group, založeného v roce 1895. Se 17 výrobními závody a více než 3 500 zaměstnanci patří k technologické špičce v oblasti designových koupelnových a bytových radiátorů, komfortních systémů větrání s rekuperací tepla a stropních sálavých systémů pro vytápění a chlazení.

Více informací na www.zehnder.cz.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Okénko bydlení