Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot


Podpoření imunity a dodržování denního příjmu vitaminu C se může zdát v zimních měsících náročnější než kdy jindy. Nedostatek přírodních zdrojů vitaminů společně s chladem a výkyvy teplot se mnohdy projeví nepříjemnou rýmou. Ale jak nad nemocemi vyzrát? Připravte si Ginger Shot, který vám díky množství vitaminů pomůže nastartovat imunitní systém.


Ginger Shot je nápoj plný ingrediencí, které pomáhají posílit organismus a udržet pevné zdraví. Jeho základem je, jak už název napovídá, šťáva ze zázvoru obohacená citrusy a mnohdy i kurkumou. Celá tato kombinace je velmi bohatá na vitamin C. Tento vitamin pomáhá ke správné funkci imunitního systému, slouží jako antioxidant a má spoustu dalších, tělu velmi prospěšných, vlastností.


*Víte, že lidské tělo si vitamin C nedokáže samo vytvořit? Je závislé na tom, zda ho přijmete v potravě. V období nemocí je pak důležitý ještě více, proto by jeho denní příjem v potravě měl být navýšen.


Zázvor je kromě vitaminu C bohatý také na vitaminy B, A, E a spoustu minerálních látek.

Ginger Shot vám tak může představovat každodenního společníka, který vás po ránu nastartuje, zahřeje a pomůže s prevencí nejen v chřipkovém období. Jeho příprava je navíc jednoduchá a rychlá.


*Víte, že nedostatek vitaminu C způsobuje tolik známou jarní únavu? Pokud ho budete přes zimní měsíce poctivě doplňovat, můžete se tak nepříjemné únavě na jaře úplně vyhnout.


Co budete potřebovat k přípravě Ginger Shotu?

Základ tohoto nápoje tvoří zázvor a citrusy. K tomuto základu si pak můžete přidat další suroviny podle svých preferencí a oblíbených chuťových kombinací.



 

Jak na samotnou přípravu?

Zázvor si očistěte a nakrájejte na malé kousky. K čistění můžete použít škrabku na brambory, díky které to půjde snadno a nebudete mít zbytečné ztráty.

Z pomerančů a citronů vymačkejte šťávu.

Zázvor a šťávu z citrusů vložte do mixéru, přidejte kurkumu, cukr nebo sirup a přilijte vodu. Celý obsah rozmixujte. Podle potřeby můžete přidat více sladidla nebo vody.

Teď už si jen nachystejte lahev, do které přes sítko scedíte hotovou šťávu. Při přelévání si dejte pozor, ať se nepolijete. Kurkuma má výraznou žlutou barvu, která se obtížně dostává z oblečení.

Připravený Ginger Shot uchovávejte v lednici a nejlépe během týdne spotřebujte.


*Tip: Scezenou dužinu můžete využít k přípravě chutného čaje. Jednoduše ji zalijte horkou vodou a oslaďte podle chuti.


Jaké je doporučené denní dávkování?

Doporučené dávkování se uvádí 1 – 3x denně 50 ml. Záleží také na tom, jak koncentrovaný nápoj jste si připravili a zda Ginger Shot pijete jen preventivně, nebo se o vás pokouší nějaká nemoc.

Tereza Stolářová

Tereza je studentkou zdravotnických věd. Svůj volný čas ráda věnuje květinám či práci na zahradě. Už od dětství také nachází zálibu ve tvoření a ručních pracích. V domácnosti se zajímá o udržitelnost a používání přírodních prostředků.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky