Červená barva: červená není jen barva Vánoc

Červená je výrazem emocí, zážitků a chuti do života. Červená barva v nás aktivuje sílu, působí na všechny naše smysly a probouzí v nás energii, vášeň, komunikativnost a chuť k práci. I když máme tento odstín spojený s obdobím vánočních svátků, rozhodně by neměl v interiéru chybět po celý rok.

LAKUJTE (S) VÁŠNÍ
Sklo je absolutně moderním materiálem. „Díky technologii kalení je z klasického skla rázem silák, který se hodí k použití ve formě dveří, stěn nebo obkladů. Kromě různých druhů dekorování lze tento materiál také lakovat. Nejsme omezeni pouze na zářivě rudý odstín, vybrat si můžete prakticky kterýkoliv odstín ze vzorníku barev RAL,“ říká pan Petr Paksi, výkonný ředitel společnosti J.A.P., která je distributorem interiérového i exteriérového skla včetně autorského Grafoskla, a pokračuje: „Lakované sklo má skvělý designový vzhled a oceníte ho třeba jako obklad stěny. Ovšem – nikoliv jen na pár metrech čtverečních. Sklem můžete obložit celý interiér koupelny a toalety včetně stropu.“

TIP ODBORNÍKA- GRAFOSKLO V LESKU
Další variantou, jak ve skle probudit vášeň, je možnost zatavit lesklou folii do skla. Designové sklo Grafosklo je systémem dvou tabulí skla, mezi které je v peci při vysokých teplotách laminována folie s grafikou. Kromě dekorů, fotografií nebo dokonce látky je možné laminovat i vzorované papíry, přírodniny, ale také plátky dýhy, břidlici nebo třeba rovný plech. Kromě originálního designu je výhodou, že skleněný sendvič vnitřní dekor ochrání před mechanickým oděrem, vlhkem i teplem…a navíc, sklo se dobře a rychle udržuje v čistotě.

Petr Paksi, výkonný ředitel společnosti J.A.P

HONOSNÁ BORDEAUX
Tmavě červený odstín bordeaux dostane ten správný look až se špetkou lesku. Tedy - v případě nábytkového povrchu T.acrylic lesk nejde o špetku, akrylátový povrch se pyšní výraznou lesklostí a hloubkou barev a hraje jednoznačně prim mezi konkurenčními vysoko lesklými materiály. „T.acrylic bordeaux rozehrává v interiéru hru plnou vášní. Nábytková dvířka v tomto povrchu jsou dokonalá nejen z čelní strany. Dekor bordeaux dovoluje použít k ohranění dvířek zajímavou hranu ABS s tzv. 3D efektem. Tyto 3D hrany jsou opatřeny průhlednou vrstvou akrylu, která vytváří na hraně právě tzv. 3D efekt, který způsobuje plastičnost podkladové lesklé desky,“ vysvětluje pan Martin Dusík, vedoucí obchodního oddělení Trachea, a.s., největšího českého výrobce nábytkových dvířek, a pokračuje: „K ohranění používáme špičková PUR lepidla, která jsou voděodolná a teplu vzdorná. Další z výhod PUR lepidel je, že ho k olepení ABS hran nepotřebujeme takové množství. Hrana tedy těsně nasedá na čelní plochu a spára je proto téměř neviditelná – tenké spáry se také nezanášejí prachem nebo nečistotami. U jiných lepidel je potřeba množství větší, spáry jsou o dost znatelnější a složitější je také údržba.“

TIP ODBORNÍKA: NÁBYTEK S ČERVENOU GRAFIKOU
 Současná populace jasně preferuje takový nábytek a doplňky, které jsou vzhledově velmi specifické a jasně ukazují na vytříbený vkus a styl svého majitele. Z italských výstav jsme si přivezli inspiraci v podobě technologie Overface, která je prokazatelně přidanou hodnotou pro každý nábytkový prvek. Tato povrchová úprava grafickým motivem je určena pro aplikaci na nábytkové a další plošné materiály i velkoformátových rozměrů dle individuality zákazníka. Ačkoliv v současném světě vysokého nábytkového návrhářství dominují světlé – neutrální barvy, nikdy nechybí jasně výrazný prvek, ať už ve formě grafiky nebo frézovaných linek, který výjimečnost kolekce jasně vyhraní od ostatních konkurenčních modelů. V tomto měřítku je digitální potisk Overface skutečnou revolucí. Vybrat motiv pro potisk si lze z naší standardní nabídky, popřípadě z fotobanky PIXMAC čítající mnoho milionů dekorů, do které máme zajištěn přístup. Samozřejmě nabízíme také možnost – opatřit nábytek dekorem, který si navrhnete zcela sami. Největší potisknutelná plocha jednoho kusu je 2 x 3 metry. Celková plocha sestavy skládající se z více kusů však může být prakticky neomezená.

Martin Dusík, vedoucí obchodního oddělení Trachea, a.s.

LESK Z NEJŠPIČKOVĚJŠÍ LAKOVACÍ LINKY V EVROPĚ
„Sebeatraktivnější vzhled a tvar nábytku do koupelny by nebyl ničím, kdybychom nepřidali perfektní povrchový dekor – v tomto případě úžasný vysokolesklý lak, odstín tmavě červená. Za jeho výjimečnými optickými vlastnostmi stojí špičková technologie. Naše lakovací linka je nejmodernější v Evropě, což s sebou přináší nejen výrazně lepší vzhled, ale také mechanické vlastnosti,“ vysvětluje Ing. Zdeněk Blažek, manager marketingu Dřevojasu, v. d. ryze českého výrobce koupelnového nábytku.

TIP ODBORNÍKA: LAKOVÁNÍ ZE VŠECH STRAN
Toužíte po designové čistotě a barevné jednolitosti? Pak si určitě pořiďte vysokolesklý nábytek do koupeny, kde nebude barevná pouze čelní plocha skříňky, ale i boky skříňky, či odkládací desky a další části nábytku. Ničeho se neobávejte - naše laky se vyznačují vysokou odolností povrchu proti mechanickému poškození a odolností proti vodě (nenasákavost hran). Navíc jsme v rámci naší zakázkové výroby Dřevojas na míru schopni lakovat jakoukoliv barvu ze vzorníku RAL. Stačí si tedy vybrat některou z našich modelových řad skříněk a zvolit libovolný odstín.

Ing. Zdeněk Blažek manager marketingu Dřevojasu, v. d.,

I NA DVEŘÍCH OCENÍTE ČERVENOU
Červená… barva vítězů, barva králů. Tato výrazná barva, která upoutá pozornost každého, použijte i na vaše interiérové dveře. A pozor! I v přírodních materiálech. Dýha padouk pochází z dřeva tropického stromu, který se vyskytuje hlavně v tropické Africe. Na dveřním křídle se s ní dá krásně pohrát. Na plochu ji můžete umístit napříč nebo klasicky svisle. A sluší ji to i na dveřích s částečným prosklením. Dýha jako přírodní materiál v interiéru neustále dozrává a v průběhu času mění svůj vzhled. To ji přidává na originalitě. Navíc i hodně vydrží – díky čtyřvrstvému lakování.

TIP ODBORNÍKA: UMĚLÁ ČERVENÁ
Červený odstín se nevyhýbá ani umělým povrchům. Jasným příkladem je stále více oblíbený vysoký lesk. Nejvíce vynikne na dveřích LOTOS v kombinaci s intarzií pásků z broušeného hliníku v povrchové úpravě nerez.

Dušan Vrtal, marketingové oddělení SAPELI, a.s., největší český výrobce dýhovaných dveří a zárubní.




VÁNOČNÍ DVEŘE…MÍSTO ADVENTNÍHO VĚNCE
Chcete si připadat svátečně nejen o Vánocích? Můžete si tak cítit každý den při příchodu i odchodu z domu. „Oblečte vaše vchodové dveře do červeného kabátku a o sváteční atmosféru bude v tu ránu postaráno. Zvolte plošně lícující dveře v červené barvě od DAFE-PLASTU, které na vás budou svítit už zdálky, když se bude blížit domů z práce,“ říká Ing. Miroslav Culka, obchodní ředitel společnosti DAFE-PLAST. 

Komplet tvoří zárubeň a dveřní křídlo lícující s rámem z exteriéru, vše je tedy v jedné rovině a nikde nic nepřekáží. Tyto speciální hliníkové vchodové dveře mohou být v jakémkoliv barevném provedení v lesklé i matné úpravě, ale lze zvolit i strukturované povrchy či dřevodekory. Vybrat si lze buď z klasického, typového provedení anebo je zde možnost navolit si originální vchodové dveře s variabilním členěním a pozičním uspořádáním dveří a bočních a vrchních světlíků. V nabídce je mnoho modelů, v rámci kterých lze kombinovat tvar, materiál i vzhled dveřní výplně či výplně postranních panelů s doplňky v podobě různých vložených nerezových plechů, hliníkových prvků, rozet, madel i okopových pásů.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry