Dýňové šílenství se blíží

Koncem srpna začíná sklizeň dýni. Nezáleží, zda čekáte na úrodu své zahrady či se těšíte na nabídku supermarketů. Tuto zeleninu si nenechte ujít. Důvodů je hned několik.

 

Například pokud hubnete, dejte si ji po tréninku. Má v sobě spoustu draslíku a přispívá tak ke správné obnově svalové funkce. Energii dobije více než tradiční banán.

Většinu dýně tvoří voda, vhodná je tak i zahnání žízně. Zároveň je močopudná, takže i preventivně očišťujete ledviny.

 Oblíbíte si ji především jako podzimní životabudič. Je bohatá na širokou škálu vitaminů. Například vitamin A, pocházející z karotenoidů, které mají na svědomí právě oranžovou barvu dýni. Tento vitamin zlepšuje zrak, brání vzniku rakoviny a prospívá zdraví kůže. Spolu s dalšími jako je vitamin C,D a E, řadou kyselin a minerálů, je tak dýně koktejlem pro posílení imunitního systému v sychravých podzimních dnech. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ingredience:

200 g máslových sušenek FIBROKI

300 g dýně

50 g másla

2 vejce

200 g třtinového cukru

250 g tvarohu

250 g ricotty

lžička skořice a zázvoru


Postup:

Dýni uvařte, rozmixujte, sceďte vodu a nechte vychladnout. Na dno dortové formy nasypte nadrcené sušenky promíchané s máslem a nechte zapéct na cca 8 minut při 150 °C. V misce smíchejte vejce s cukrem, ricottou a tvarohem, ochuťte skořicí a zázvorem a postupně přidávejte vychladlou dýni. Směs nalejte na vychladlé sušenky a dejte zpět do trouby. Pečte cca 40 min. na 160 °C. Po upečení nechte vychladnout v ledničce.

 

Výživové hodny na 1 porci: 249 kcal

Bílkoviny: 21 %

Sacharidy: 48 %

Tuky: 31 %

 

o NATURHOUSE:    

NATURHOUSE je celosvětová síť výživových poraden s vedoucím postavením v České republice, na Slovensku i v zahraničí. Koncept byl založen v roce 1992 ve Španělsku a nyní provozuje na 2.000 výživových poraden ve 40 zemích světa. Přidaná hodnota konceptu tkví v osobním výživovém poradenství zdarma, dlouhodobé práci s klientem a širokém sortimentu exkluzivních produktů. Více než 5.500.000 osob dosáhly díky NATURHOUSE svého cíle snížit a kontrolovat svou váhu. V současné chvíli působí na českém trhu více než 70 poboček, které jsou ve valné většině provozovány samostatnými podnikateli – franchisanty. První pobočka byla otevřena společností REDUCCIA, s.r.o. v roce 2008.

 

Více informací na: www.naturhouse-cz.cz

 

 


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření