Batoh s miliony se vrátil majiteli, nálezce však odměnu nedostal

TNBiz, 6.11.2017

Případ pohozeného batohu s 300 tisíci eury, který našel pracovník benzinové pumpy v polovině letních prázdnin u obce Štrba, má překvapivý konec. Batoh i s obsahem patřil bývalému řediteli slovenských železnic Štefanovi Hlinkovi. Policie začala peníze prošetřovat. Dosud však neprokázala, že by peníze pocházely z nelegální činnosti.

Policie pracovala s verzí, že by suma mohla být provizí za převody peněz, které Hlinka ve funkci podepsal. V této věci však nebylo zahájeno trestní stíhání. Policie může majetek držet podle zákona tři měsíce a tato lhůta již vypršela. Policie tedy vrátila peníze Hlinkovi.

Hlinka tvrdí, že peníze našel v domě po své matce. Případem se zabývali kriminalisté z Popradu. Kriminalisté případ neuzavřeli, ale stále jej prošetřují. Hlinka stále pracuje jako pracovník železnic, ovšem již ne ve vedení.

Batoh s penězi našel zaměstnanec benzinové pumpy poblíž obce Štrba v polovině léta. Upozornil na něj policii. K batohu se po chvíli přihlásil sám Hlinka, který jej na pumpě zapomněl.

Brigádník, který batoh našel, se těšil, že ho za nález čeká odměna. Vzhledem k tomu, že se peníze však staly předmětem vyšetřování, odměny za nález se nedočkal. Pokud policie případ uzavře, šance na nálezné se mu znovu otevře.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy