V Plané na Tachovsku hoří zámek, hasiči bojovali s ohněm celou noc

TNBiz, 11.11.2017

Celou noc bojovali hasiči s požárem střechy zámku v Plané na Tachovsku. Příčinu zatím vyšetřovatelé neznají, podle místních ale mohli požár založit bezdomovci, kteří v budově často přespávají.

Zámek v Plané začal hořet asi půl hodiny před půlnocí. Požáru si všimli zaměstnanci a děti z nedalekého dětského domova, ale nejdříve mu nevěnovali pozornost - mysleli si, že hoří v lese. I tak zavolali pomoc.

Přivolaní hasiči ale zjistili, že hoří přímo střecha zámku. Píše o tom portál krimi-plzen.cz. S plameny bojovalo celou noc několik jednotek dobrovolných a profesionálních hasičů, na místě byly i ráno. Objekt stále dohašují.

Zámek stojí na místě někdejšího gotického hradu, patřil šlechtickému rodu Nosticů. V druhé polovině 20. století ho využívala pohraniční stráž jako kasárna. Od roku 1989 se o něj ale nikdo nestará a areál chátrá.

Podle místních obyvatel se stal zámek útočištěm bezdomovců. Právě jim také svědci, s nimiž hovořili novináři na místě, přičítají založení požáru. Vyšetřovatelé ale zatím přesnou příčinu nestanovili.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy