Nečekané: velký obchodní řetězec na Vánoce zavře prodejny

TNBiz, 23.11.2017

Jeden z největších obchodních řetězců v Česku ve čtvrtek přišel s nečekaným prohlášením, že na Štědrý den nechá všech 370 prodejen uzavřených. Penny Market chce dopřát všem svým zaměstnancům Vánoce doma.

Všech 370 prodejen Penny Marketu letos 24. prosince zavře, přestože zákon umožňuje obchodním řetězcům prodej na Štědrý den až do poledne. Řetězec chce naopak prodloužit otvírací dobu všech obchodů PENNY ve druhé polovině prosince.

"Pro Penny Market je obzvlášť důležité zajistit svým zaměstnancům náležité pracovní podmínky. Chceme, aby si odpočinuli po hektickém předvánočním období. Zároveň je to i poděkování za jejich celoroční práci. Budeme rádi, když stráví vánoční svátky v rodinném kruhu. Penny Market je společnost, která uznává tradice a zejména hodnoty Vánoc, jedněch z nejdůležitějších svátků v roce,“ říká jednatel Penny Marketu Martin Peffek.

 

"Prodloužením otvírací doby před vánočními svátky chceme zákazníkům ulehčit náročné vánoční přípravy. V těchto dnech mohou v našich prodejnách očekávat rozšířenou nabídku za zvýhodněné ceny,“ doplňuje Peffek.

Rozhodnutí společnosti podporují i odbory. "Tuto ojedinělou iniciativu velmi vítám. Vnímám ji jako vánoční dárek, který jistě ocení všichni zaměstnanci Penny Marketu,“ říká předsedkyně Odborového svazu pracovníků obchodu (OSPO) Renáta Burianová.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy