Interiérové trendy pro jaro - léto 2018

Nadcházející sezóně bude kralovat trend Aquatic

Stylistky Westwing pravidelně navštěvují nejrůznější veletrhy nábytku a bytových doplňků, na kterých vyhledávají to nejzajímavější. Jaké budou trendy nadcházející sezóny? Přinášíme vám 3 svěží styly, se kterými letos v létě rozhodně nešlápnete vedle.

Trend: Aquatic

Námořnický styl je stálicí na poli letních stylizací, nadcházející sezóně však bude kralovat jeho modernější a odvážnější verze – trend Aquatic, který dává nahlédnout, co se skrývá pod mořskou hladinou. Tradiční námořnické motivy, jakými jsou lodě a kotvy, tak nahradí nejrůznější dekorace a nábytek inspirované podmořským životem. Trend Aqatic může mít různé podoby, stylistkám Westwing však učarovala jeho glamourová verze obohacená o zlaté detaily, například dekorace ve tvaru mořského koníka či želvy. Kouskem, který celé podmořské aranžmá přenese o úroveň výš, je bezesporu elegantní křeslo ve tvaru mušle. Tento jedinečný model byl absolutním hitem pařížského veletrhu Maison&Objet! A není se čemu divit. Minimalistické zlaté nožky dávají vyniknout zdobnému tvaru křesla a tvoří ideální duet s luxusním sametovým potahem.

Trend: Coral

Korálové útesy jsou často nazývány „zahradami moře”, a právě z této zahrady pochází i nejmódnější barva nadcházející letní sezony – korálová. Tato svěží novinka, která je směsicí oranžové, červené a růžové, rozzáří interiér v jakémkoliv stylu. Je-li vám tento trend sympatický, trefou do černého bude tzv. total look. Takové aranžmá tvoří více kousků nábytku a dekorací ve stejné barvě, avšak v jejích různých odstínech. Celek můžete oživit drobnými kontrastními dekoracemi, například těmi představenými v trendu Aquatic. A chcete-li pouze menší změnu, vsaďte na doplňky! Sametový puf, sada svícnů nebo stylové hodiny budou skvělou volbou.

Trend: Ice cream tones

Mátová, jahodová a nebo snad citrónová? Ať už je vaší oblíbenou zmrzlinou jakákoliv, nadcházející léto bude ve znamení všech příchutí a barev, na které si jen vzpomenete. Na scénu totiž přichází sladký trend Ice cream tones! „Jste-li fanouškem stylu glamour, vyberte si jeden efektní kousek, například v mátové nebo meruňkové barvě, a doplňte ho zlatými akcenty. Pro milovníky skandinávské jednoduchosti se zase skvěle hodí vzorované textilie v pastelových barvách. A chcete-li u sebe doma vykouzlit atmosféru jako z retro cukrárny, vsaďte na čalouněné retro křesílko a doplňky evokující léto, jakými jsou nádobí a dekorace ve tvaru ovoce říká Delia Fischer, zakladatelka a kreativní ředitelka Westwing.cz. A nezapomeňte, trend Ice cream tones nemá žádné kalorie, takže s ním rozhodně nemusíte šetřit!




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry