Palačinkový den: recept na prvotřídní palačinky s ananasem

Křehké palačinky s ananasem a skořicí Palačinky už dávno nejsou jen rychlým a jednoduchým pokrmem pro děti, jak tomu v našich končinách bývalo. Jde o světový trend v gastronomii, který nabízí neomezenou možnost kombinací chuťových i vizuálních vjemů. Pro svou jednoduchost a zároveň širokou škálu možností přípravy, i dochucení zvolenou náplní, si tato pochoutka zaslouží svůj den.

Palačinkový den připadá vždy na úterý před Popeleční středou, tedy na den před velikonočním půstem, kdy si podle tradice ještě naposledy před následujícími 40 dny můžete rozmazlit chuťové pohárky a dopřát si něco opravdu dobrého na zub. Letos připadá na 5. března. Podělte se v tento den se svými blízkými právě o vaši nejoblíbenější variantu dokonalé palačinky a opravdu si tento sváteční den vychutnejte.

Základem dokonalých palačinek jsou určitě čerstvé suroviny a fantazie – rozhodně se však neobejdete bez kvalitní pánve. Své palačinky tak můžete připravovat třeba i bez přidání tuku.

Recept na prvotřídní palačinky s ananasem:

dávka těsta na palačinky (250 ml plnotučného mléka, 1 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, špetka soli, 140 g hladké mouky)

6 silných koleček čerstvého ananasu
třtinový cukr smíchaný s mletou skořicí
3 lžíce másla

Postup

Podle tradičního receptu na palačinky připravte 6 palačinek.

Kolečka ananasu obalte v připravené směsi třtinového cukru a skořice. V pánvi přepusťte máslo, přidejte ananas a zprudka opečte.

Položte palačinky na servírovací talíř, do každé vložte nakrájené kolečko ananasu, přelijte máslem a ozdobte čerstvým sezónním ovocem.

www.tefal.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření