Pozor na podezřele levné pronájmy. Podvodníci vás oberou o tisíce

TNBiz, 1.10.2019


Policie varuje před podezřele levnými pronájmy bytů. Po celé republice se množí případy, kdy pachatelé nabízejí k užívání cizí nemovitosti a inkasují za to peníze. Jeden z posledních případů se objevil na Prachaticku.

Na policii se obrátila žena, která zareagovala na inzerát ohledně pronájmu pražského bytu. Po krátké komunikaci přes email následně na zahraniční účet poslala 25 tisíc korun, jenže teď nemá ani pronájem, ani peníze.

Podobné případy se v posledních týdnech objevují po celé republice. Podvodníci na internet umisťují inzeráty s tím, že pronajmou za velmi výhodnou cenu byt, nechají si zaplatit kauci, ale nemovitost jim nepatří a složené peníze nikdy nevrátí.

Překvapeni jsou nejen podvedení lidé, ale občas i skuteční majitelé bytů, na které se mnohdy nešťastní klienti obracejí. Inzeráty, které se na internetu objevují, mají přitom vždy stejného jmenovatele - cena za pronájem je neobvykle nízká a účet, na který mají zájemci posílat kauci, je zřízen v zahraničí.

V minimálně jednom případě se objevila i historka, že inzerent dlouhodobě pobývá v zahraničí a byt k pronájmu zdědil po svých příbuzných. Policie proto radí, aby si zájemci o pronájmy nejdříve na katastru nemovitostí zjistili, kdo je vlastníkem bytu, a ověřili si, zda ho opravdu pronajímá, a nikam předem neposílali peníze.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality