HVB nabizí (nejen) nový druh dluhopisu úročený sazbou 2,8%


PRAHA (ČIA) - Nový projekt v oblasti dluhopisů představila dnes HVB Bank. Dluhopis je nazván Zero bond a úročen sazbou 2,8 procenta. "Pro klienty bude tento způsob zhodnocení depozit zajímavý především tím, že se jedná o atraktivní a přitom málo rizikovou investici. Zero bond totiž není úročen formou kupónových plateb, ale je prodáván za nižší hodnotu, než je jeho nominální hodnota, která klientovi bude vyplacena v době splatnosti," řekl dnes vedoucí oddělení prodeje cenných papírů HVB Bank Jan Prachař.

Zero bond je úročen sazbou 2,8 procenta, což je podle Prachaře maximum, které může banka při dnešních nízkých úrokových sazbách klientům poskytnout. HVB Bank emitovala tři emise těchto bondů. První emise v nominální hodnotě 500 milionů korun je splatná v roce 2003, druhá je vydaná v objemu 1,5 miliardy korun se splatností 31. prosince 2005, třetí emise splatná na konci roku 2007 byla vydaná v nominální hodnotě dvě miliardy korun. "Vydáním těchto specifických dluhopisů jsme chtěli klientům nabídnout možnost, jak zhodnotit své prostředky i v době, kdy úrokové sazby stále klesají a akciové trhy zažily třetí nejhorší propad za sto let", řekl Prachař.

Další novinkou, dnes představenou HVB, je spotřebitelský úvěr s pevnou úrokovou sazbou 6,9 procenta. Nabídka banky je určena především lidem postiženým záplavami, avšak zažádat o tento úvěr může každý, kdo splní podmínky stanovené bankou. Jak dnes sdělil ředitel odboru pobočkové sítě HVB Bank Petr Brich, lidé mohou o úvěr v rozmezí 50 tisíc až 200 tisíc korun požádat pouze do 30. listopadu letošního roku.

Nový ředitel úseku hypotečních úvěrů Jiří Doubradský, který dříve působil v Komerční bance, dnes také představil novou koncepci hypotečního úvěru Majordomus. Pomocí tohoto produktu chce banka výrazně zvýšit svůj podíl na hypotečním trhu. "Naší prioritou v hypotečním podnikání bude rozšíření naší prodejní sítě, spolupodílení se na  developerských projektech a zjednodušení a zrychlení postupu při vyřizování hypoték," řekl Doubradský. V současné době tak banka nabízí na koupi již postaveného bytu či rodinného domu nad dva miliony korun roční úrokovou sazbu 4,9 procenta.

HVB Bank je čtvrtou největší bankou na českém trhu, její bilanční suma na konci letošního pololetí činila 126,9 miliardy korun. V prvním pololetí dosáhla banka čistého zisku podle českých účetních standardů ve výši 769,8 milionu korun. Úvěry poskytnuté klientům vzrostly za prvních šest měsíců letošního roku o 8,5 miliardy korun a činily 73,9 miliardy korun. V ČR HVB Bank provozuje celkem 24 poboček a zaměstnává přes 1100 lidí. Banka má silnou pozici především v obchodu s korporátní klientelou a ve financování komerčních nemovitostí. HVB Bank je stoprocentní dceřinou firmou největší rakouské banky Bank Austria Creditanstalt (BA/CA).


Ceny ojetých vozů v ČR - zářijový UPDATE !



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavební spoření