Recepty z lokálních surovin: originální špaldoto

Zkoušeli jste někdy uvařit rizoto ze špaldových krup? Pokud ne, máte nyní jedinečnou možnost osvěžit si své kulinářské umění a zařadit surovinou, s níž nejspíše moc často nepracujete. V receptu najdete také další zajímavou ingredienci – pastu v přepuštěném másle z medvědího česneku od firmy dobroTY z Ráje, za nimiž stojí Martina Papežíková. Lákavě zelené dochucovadlo podobné pestu se může pochlubit ziskem značky Regionální potravina v Libereckém kraji. Můžete ho použít také do salátů, těstovin, polévek, na grilované maso… zkrátka kamkoliv.

Recept na rizoto ze špaldových krup

Zdroj fotografií a textu Akademie kvality.cz    

Recept na špaldoto

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 40 minut

Náročnost: *

Ingredience:

500 g špaldových krup

2 šalotky

1 sklenička produktu „Pasta v přepuštěném másle z medvědího česneku“ od firmy dobroTY z Ráje – Martina Papežíková

50 g dlouho zrajícího tvrdého sýra

4 vejce

50 g másla

sůl

pepř

ocet

Postup:

1.   Na troše másla orestujeme najemno nakrájenou šalotku. Přidáme propláchlé kroupy
a nalijeme 500 ml vody. Vaříme pod pokličkou na mírném ohni asi 30 minut, občas promícháme.

2.   Na zastřené vejce potřebujeme vodu s trochou octu. Ve vroucí vodě uděláme vír, vyklepneme vajíčko a necháme 3 minuty pošírovat.

3.   Teplé kroupy promícháme s pestem a na kostky nakrájeným máslem. Pro krémovou konzistenci můžeme přidat trochu vody.

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření