Cítit se v pohodě i v horkých dnech? Dopřejte si komfort klimatizace

Cítit se v pohodě i v horkých dnech? Dopřejte si komfort klimatizace

 

Domácí klimatizace vám pomůže mít doma příjemný chládek, zatímco vaši zpocení sousedé se nebudou moci dočkat dnů bez sluníčka.

 

Když už se rozhodnete pro pořízení klimatizační jednotky do vaší již obývané nebo teprve budované domácnosti, čeká vás výběr montážní firmy. Postará se o veškeré potřebné práce, jako je doporučení nejvhodnějšího modelu, napojení na elektrickou síť, správné nastavení funkčnosti klimatizace, odvod výparů (kondenzátu) atd.

 

 

Krok 1 – Kde a jak hledat

V prvé řadě doporučuji hledat na českých internetových portálech. Pokud byste rádi využili systémy od světové jedničky v klimatizacích, LG Electronics, správného dodavatele najdete na portálech pod klíčovým slovem „klimatizace LG“ nebo přímo na oficiálních webových stránkách LG Electronics CZ, s.r.o. v sekci Prodejci LG 


Tak se on-line seznámíte s nabídkou vybraných společností ve vašem regionu. S úvodním krokem pomůžou i Zlaté stránky nebo prolistujte obdobný tištěný katalog, v takovém případě hledejte v rubrikách klimatizační technika.

 

 

Krok 2 – Koho a jak poptat

Vždy vám prospěje, pokud oslovíte dvě nebo tři montážní firmy. Díky tomu budete moci porovnat jejich přístup k vám coby zákazníkovi, posoudit rychlost reakce na poptávku a vaše dotazy, ochotu, spolehlivost a další okolnosti. Preferujte specialisty před „odborníky“ na práce všeho druhu.

 

Zajímejte se o to, jak dlouho firma v tomto oboru pracuje, kolik instalací provedla, vyžádejte si reference. Rovněž se ptejte na to, zda dodavatel nabízí záruční a pozáruční servis jím namontovaného zařízení. Stejně tak důležitá je i znalost záručních podmínek.

 

Profesionální a seriózní montážní firma vždy vyšle svého pracovníka, který osobně navštíví místo instalace, vše si důkladně prohlédne a promyslí. Provede potřebná měření a navrhne optimální výkon klimatizační jednotky a rozmístění jednotlivých částí. Následuje zpracování písemné nabídky; s pár obecnými větami po telefonu se nespokojte a raději se obraťte na někoho jiného.

 

Zajímejte se o to, zda nabídka obsahuje opravdu všechny činnosti spojené s instalací klimatizace a zda je celková cena konečná. Rovněž se vám bude hodit informace o druhu a výši případných nadstandardních úkonů (např. výškové práce).

 

 

Krok 3 – Začněte včas

Samotná montáž trvá pár hodin, záleží na rozsahu. Pak už si budete užívat takové teploty, jaká vám nejvíce vyhovuje. Teď na jaře, před hlavní sezonou, máte ideální čas se vším začít.

 

 

Připravil: Tomáš Tuček, obchodní manažer divize klimatizací LG Electronics CZ, s.r.o.




 

 

Pro více informací navštivte http://cz.lge.com nebo kontaktujte montážní firmu ve vašem regionu. Naše tipy:

 

Praha / Brno

ElectricAP s.r.o,

email: office@electric.ap.cz

tel.: 267 182 402 (Praha), 531 101 771 (Brno)

 

Praha

Laka s.r.o.,

laka@laka.cz
tel.: 271 722 230

 

Plzeň

Inel – Klima, s.r.o.,

email:holy@inel.cz

378 222 222
 


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Technika