Kancelářská budova s prvním certifikátem LEED Platinum je v Praze, Jungmannova 15

REKLAMA       Jiřina Kavková, 2.7.2015

Rakouská realitní společnost IMMOFINANZ Group oznamuje, že získala certifikaci LEED Platinum za rekonstrukci kancelářské budovy JUNGMANNOVA 15 v Praze 1. Certifikace Platinum je nejvyšší možné ocenění v nejnovějším systému LEED a uděluje se na základě velmi přísných kritérií, jako je například kvalita vnitřního prostředí budovy; hodnotí se také provozní výdaje a úroveň pohodlí uživatelů budovy. JUNGMANNOVA 15 je prvním projektem rekonstruované kancelářské budovy v České republice, který získal tuto certifikaci.

„Tento certifikát LEED Platinum zdůrazňuje naši strategii péče o energetickou účinnost a metod pro rekonstrukční a developerské projekty při zachování zdrojů,“ uvedl Karel Bor, country manažer pro správu majetku IMMOFINANZ Group v portfoliu kancelářských a logistických nemovitostí této společnosti v České republice a na Slovensku. „V loňském roce jsme získali certifikaci LEED Gold za projekt Jindřišská 16, atrium, kde se nachází jedinečná vertikální zahrada s 5 000 živých rostlin, a za projekt Na Příkopě 14. Všechny tři zmíněné pražské kancelářské budovy si zachovaly původní historický charakter a současně jsou vybaveny nejmodernějšími technologiemi.“

Nová budova s dlouholetou historií

Budova na adrese Jungmannova 15 je původním návrhem architekta Osvalda Polívky a byla postavena v letech 1907–1910. Průčelí je převážně ve stylu Art Nouveau s několika prvky ve stylu Art Deco. Rekonstrukce budovy a doplnění nové moderní přístavby jsou výsledkem spolupráce s renomovaným architektonickým studiem DaM.

Cílem bylo zachovat všechny původní prvky, konkrétně původní závěsná světla, schodiště z prvotřídního teraca, kovové ornamenty na balkonových zábradlích a zdobené uliční fasády, díky čemuž zůstala uchována autentická atmosféra této budovy. Certifikační postup provedla společnost ARCADIS, divize společnosti EC Harris, která řídila celý certifikační postup také v případě budovy Jindřišská 16.

Udržitelné a přizpůsobivé kanceláře

JUNGMANNOVA 15 je moderní kancelářská budova nabízející plochu 7 200 m2 třídy A pro kanceláře a 580 m2 komerčních prostor. Nájemci využívají prostory v nejžádanější lokalitě se skvělou přístupností, širokou nabídkou služeb a výhodami renomované obchodní oblasti s mnoha úspěšnými domácími i mezinárodními společnostmi v těsném sousedství. Jednou z jedinečných příležitostí pro nájemce je neobvyklá kombinace pracovního prostředí a přírody. Možnost prožít pracovní den v rozlehlých prostorách a na terasách oplývajících bujnou vegetací nebo v přízemních kancelářích s vlastními venkovními zahradami je nedostižným komfortem. Cyklisté mohou přijet do práce na kole, které uschovají na vyhrazeném místě vybaveném zámky a sprchami.

Kancelářské prostory budovy JUNGMANNOVA 15 lze díky variabilnímu designu rozdělit do samostatných jednotek s plochou od pouhých 190 až do 1 000 m2 a větších. Jsou tudíž vhodné pro větší i menší společnosti hledající prestižní a reprezentativní sídlo v centru města se zdravým prostředím a vysokou úrovní služeb.

 

Základní informace o projektu:

Developer/investor IMMOFINANZ Group

Architekt  DaM spol. s r. o.

Datum ukončení konec roku 2014

Prostory 7 200 m2 kancelářských prostor třídy A a 580 m2 komerčních prostor

Výhody příhodné, pohodlné sídlo v centru Prahy

                                                             • nejmodernější technologie 

• inspirativní pracovní prostředí 

• atrium a japonská zahrada 

• pohodlné parkování ve 3 podzemních podlažích 

• zařízení pro cyklisty (místnost pro úschovu kol, sprchy)

 certifikace LEED Platinum 

Další informace www.jungmannova15.cz 

 

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy