Vejce a recepty: domácí žloutkový pudink

Vejce je potravina, která se dá v kuchyni využít mnoha způsoby. Chcete si udělat sladkou a jednoduchou "mňamku"? Pak vyzkoušejte recept na domácí žloutkový pudink.

Sladká mňamka, žloutkový pudink

DOMÁCÍ ŽLOUTKOVÝ PUDINK

INGREDIENCE:

· 600 ml 30% smetany

· 5 žloutků

· 1 lžíce škrobu

· 1 vanilkový lusk

· 3 lžíce cukru

· borůvky, maliny nebo jiné oblíbené ovoce

POSTUP:

1. 500 ml smetany nalijte do hrnce
a promíchejte s cukrem.

2. Vanilkový lusk podélně rozkrojte a vyškrábněte jeho obsah.

3. Vanilková semínka vložte do hrnce a přidejte i celý lusk.

4. Za občasného míchání přiveďte téměř k varu a poté odstavte. Vyjměte celý lusk.

5. Zbylou smetanu vyšlehejte se žloutky a škrobem.

6. Žloutkovou smetanu postupně zašlehejte do horké směsi v kastrůlku.

7. Kastrůlek vraťte na sporák a za stálého míchání zahřívejte do zhoustnutí.

8. Hotový pudink přelijte do misky, ve které ho budete servírovat, a nechte vychladit.

9. Ozdobte svým oblíbeným ovocem.

Více receptů či zajímavých článků najdete na www.akademiekvality.cz.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend