Zatočte s viry, alergeny i horkem – i na dálku!

Nesnesitelné horko, které už i v našich končinách trvá stále častěji ne několik dní v červenci, ale prakticky od května do října. K tomu nebezpečné viry, alergeny, prach, spory plísní. Staly se našimi věrnými hosty, i když nevítanými. A to jak v bytech, tak i v moderních rodinných domech s obytným podkrovím, které v létě už od oběda připomíná rozpálenou pec. Spásu přináší účinná klimatizace. Pokud si vyberete dobře, bude znamenat úlevu od horka i nebezpečných částic na dlouhé roky.

Nejpozději s nástupem května vidíme už dlouho stejný obrázek: z obchodů rychle mizí ventilátory všech tvarů a velikostí i ochlazovače vzduchu. Ty však problém s horkem vlastně neřeší – pouze horký vzduch se všemi škodlivými částicemi rozvíří, případně jej víří spolu s vygenerovanou vodní párou.

Klimatizace funguje na úplně jiném principu – vzduch totiž skutečně ochlazuje prostřednictvím „speciálního“ chladiva, ideálně ekologického, které nijak nedoplňujete. Základní verzi představují přenosné klimatizace, tu pokročilou pak nástěnné klimatizace s vnitřní a vnější jednotkou.

Dobrá klimatizace také vyčistí vzduch i od virů, bakterií a alergenů

Velkou výhodou klimatizací je i to, že se postarají také o čistotu vzduchu pomocí filtrů - poměrně běžným standardem bývá uhlíkový filtr. Čištění vzduchu ale může být mnohonásobně důkladnější. Například klimatizace Hisense používají filtrační soustavu, sestávající z pěti vrstev spolehlivých filtrů: katechinového filtru, HEPA filtru, aroma filtru, filtru se stříbrnými ionty a filtru s vitaminem C. Ve druhé řadě pak pečují o čistotu vzduchu v místnostech i pomocí uhlíkového filtru. O zdravé prostředí se ještě navíc postará i unikátní generátor studené plazmy, což je technologie, která mimořádně efektivně odstraňuje i nízké koncentrace škodlivých částic ve vzduchu a pachy, a to i v průmyslu

Katechinový filtr umožňuje sterilizaci a čištění vzduchu díky látkám zeleného čaje. Odstraňuje nebezpečné viry a bakterie, zejména roztoče, a dokonce i tabákový kouř. HEPA filtr zbavuje vzduch většiny pevných částic a mikroorganismů až do velikosti 0,3 mikrometrů – to je asi setina průměru lidského vlasu. Aroma filtr a filtr s vitaminem C zaručují svěží a zdravý vzduch. Filtr s ionty stříbra na sebe ekologicky váže bakterie a mikroorganismy, filtr s aktivním uhlíkem pak vstřebává látky jako je pyl nebo prach.

Teplota akorát, kdekoliv a kdykoliv

Při výběru klimatizace nepodceňte ani další funkce, které pomohou zajistit potřebný komfort v celém prostoru hlavně tehdy, když jej potřebujete. Zajištění optimální teploty, vlhkosti a distribuci vzduchu v místnosti. Kameru detekující pohyb osob, a podle toho upravení proudění vzduchu. Ovládání odkudkoli: třeba po cestě domů z práce, a to prostřednictvím Wi-Fi a jednoduché aplikace pro telefony pod operačním systémem iOS i Android. A je možné je ovládat i hlasem.

 


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Technika