Život je složitý, ale praní může být jednoduché

Technologie IonTech zase využívá sílu iontů

Praní asi nepatří k těm nejoblíbenějším činnostem, ale díky parním programům se může ledacos změnit. Pára je totiž skvělá nejen pro boj s bakteriemi, alergeny nebo skvrnami, ale dokáže i zlepšit vlastnosti textilních vláken a pomoci i jinak. Prozradíme nejméně pět dobrých důvodů pro pořízení tohoto skvělého pomocníka se silou páry!

  1. Méně žehlení. Pokud vás žehlení nebaví, parní programy si prostě zamilujete! Minimalizují totiž pomačkání prádla a zajistí hladké oblečení i bez žehlení. Stačí, když nezapomenete prádlo vytáhnout z pračky, jakmile se ukončí prací program.
  2. Bez zápachu. Pračky s parními programy mohou odstraňovat nepříjemné pachy efektivněji než běžné pračky a přitom jsou stále velmi šetrné ke tkaninám. Likvidují totiž hlavní původce pachu, a tím jsou bakterie.
  3. Ušetřené peníze za aviváž. Kdo by neměl rád, když ušetří nějaké peníze? Díky dodatečné úpravě parou bude vaše oblečení extra měkké i bez aviváže. Takže už za ni nebude třeba utrácet.
  4. Méně bakterií a alergenů. Pára dosahuje vysokých teplot, které zajišťují efektivní odstraňování bakterií a alergenů. Látka se ale nenamočí do horké vody jako při vysokoteplotním programu. Přitom pára zajistí stejný výsledek, ale bez vedlejších účinků, jako například sražené oblečení.
  5. Vždy svěží prádlo. Někdy jsou vaše šaty čisté, ale hodila by se jim trocha osvěžení. Třeba zimní bundě poté, co jste byli v rušné restauraci. Speciální parní programy vám mohou ušetřit cestu do čistírny a osvěžit i ty nejcitlivější oděvy za méně než 30 minut ‒ bez jakýchkoliv chemikálií.

Tip odborníka: „Sílu páry využívají pračky hned několikrát. Technologie SteamTech zaručí účinné odstraňování pachů, statické elektřiny a vyrovnání vláken ekologicky, tedy bez speciálních prostředků a bez aviváže. To určitě ocení maminky s malými dětmi a domácnosti s alergiky. Samočisticí parní funkce SterilTube zase odstraní jakékoliv bakterie uvnitř pračky a zajistí, že vaše oblečení bude vždy svěže vonět. A SteamRefresh do půl hodiny osvěží a vyrovná pomocí páry suché prádlo,“ říká Jana Neuszerová, odbornice značky Gorenje, a dodává:

„Unikátní technologie IonTech zase využívá sílu iontů a odstraňuje i při nízkých teplotách praní až o 30 % více skvrn, aniž byste použili další chemické prostředky. Prací prostředek se totiž díky přirozené ionizaci lépe rozpouští ve vodě a rovnoměrně proniká do prádla. IonTech také zabraňuje ukládání vodního kamene na topné těleso, a tak prodlužuje životnost pračky. Jedinečně navržený buben se speciálními vlnovitými 3D žebry se navíc postará o šetrné praní i toho nejchoulostivějšího prádla.“



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Technika