Most spojí Holešovice s Karlínem

David Gottwald, 24.11.1999

Reality on-line

Prvního listopadu vyhlásila Městská část Praha 7 společně se společností Rohanský ostrov project, s.r.o. architektonicko-konstrukční soutěž na řešení mostu pro pěší na trase Holešovice - Karlín. Cílem této spolupráce bude organizace soutěže a společný výběr jednoho ze soutěžních návrhů pro zadání projektové dokumentace.


Soutěž, jejíž zahájení proběhlo v polovině listopadu, si klade za cíl získat atraktivní, konstrukčně proveditelné architektonické řešení mostu pro pěší v takovém stupni projektové dokumentace, který by byl podkladem pro zadání projektu pro územní řízení a pro stavební povolení.


Při hodnocení návrhů bude brán ohled rovněž na budoucí využití ostrova Štvanice, který by se měl v budoucnu stát rekreačním územím sloužícím jak obyvatelům, tak návštěvníkům Prahy. Společné náklady na architektonicko-konstrukční soutěž na řešení mostu pro pěší nepřesáhnout částku 1,4 milionu korun v případě, že soutěž bude jednokolová. Pokud by byla změněna na dvoukolovou, společné náklady nesmějí přesáhnout částku 1, 6 milionu korun. Soutěž bude ukončena prvního března roku 2000.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality