Letní recepty: šťavnatá grilovaná žebra na pivu

Příjemné teplé večery opět volají po letních grilovačkách, zábavě a pobytu na čerstvém vzduchu. Po uplynulých měsících je chuť vypnout, poveselit se s rodinou či přáteli a užít si společně dobrého jídla a pití silnější než kdy dříve. Je čas skočit k řezníkovi pro pořádný kus masa, nachladit zásoby Holby a rozpálit gril. Máme pro vás inspiraci v podobě receptu na neodolatelná grilovaná žebra na pivu!

Inspirace v podobě receptu na neodolatelná grilovaná žebra na pivu!


Zdroj fotografií a receptů:regionálnipotravina.cz


Recept na šťavnatá grilovaná žebra na pivu

Suroviny:

§ 800 kg vepřových žebírek

§ 250 ml piva Holba Polotmavá 11

§ 1 menší cibule

§ 1 stroužek česneku

§ 5 lžic třtinového cukru

§ 1 menší rajčatový protlak

§ 3 lžíce rostlinného oleje

§ 1 lžička sladké papriky

§ 1 lžička soli

§ 1 lžička mletého pepře

TIP: Pro přípravu měkkých a šťavnatých žeber je ideální variantou nejprve jejich prvotní podušení. Nejenže budou daleko chutnější, ale významně se tím zkrátí i doba grilování, takže zbude více prostoru dát si na chuť jedno orosené.

 Postup:

1) Očištěná a odblaněná žebírka osolíme a vložíme do velkého hrnce, ve kterém je podlijeme trochou vody. Pod pokličkou dusíme na mírném ohni zhruba hodinu až hodinu a půl.

2) Mezitím si roztopíme gril a připravíme marinádu.

3) V hrnci smícháme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek s ostatními surovinami a kořením, podlijeme pivem Holba Polotmavá 11 a zhruba 15 minut povaříme, aby se ingredience spojily a marináda trochu zhoustla.

4) Podušená žebra pak vydatně potřeme marinádou a dáme zlátnout na rozpálený gril, kde je při občasném otočení průběžně potíráme zbytkem marinády.

5) Zhruba po půl hodině práce rozžhavených uhlíků můžeme žebírka naporcovat a podávat, nejlépe opět se skvěle vychlazenou sklenicí piva Holba Polotmavá 11. Dobrou chuť!



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend