Tlustý navrhuje, aby spořitelny nemohly měnit smlouvy bez souhlasu klienta


Změnu ve vztahu mezi klienty stavebních spořitelen a stavebními spořitelnami navrhl vládě předseda poslaneckého klubu ODS Vlastimil Tlustý. Spořitelny podle jeho názoru jednostranně mění podmínky smlouvy poté, co klienta získají a tomu má navrhovaná změna předejít.

"Když dojde k uzavření smlouvy mezi spořitelnou a spořitelem, nebude již podle mnou navrhované změny možné, aby spořitelny mohli dodatečně upravovat podmínky smlouvy bez souhlasu spořitele, řekl ČIA Tlustý. Podle předsedy poslaneckého klubu ČSSD Petra Ibla je myšlenka návrhu dobrá. "To není problém pouze u stavebních spořitelen, ale i u bank," řekl. "Půjde o to v jaké je návrh formě, ale myslím, že by to šlo podpořit," dodal Ibl.

Tlustý podle svých slov zákon předložil vládě a ta by jej měla zařadit na pořad příští chůze sněmovny, která začíná 2. listopadu. Zákon, ale ještě není začleněn mezi navrhované body k projednání. Lze tak očekávat, že jej poslanci začnou projednávat až na schůzi začínající 22. listopadu.

-erv-, -kaj-




© ČESKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA, s.r.o. Zpravodaj.cz využívá agenturní zpravodajství České informační agentury, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdroju ČIA je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČIA.


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Bydlení rubrika