Bezmasé recepty, vegetarianská a veganská jídla

Recepty na bezmasé jídlo jsou oblíbené. Vegetariánské a veganské recepty jsou nápadité a zdravé. Bezmasá jídla, to není jen zelenina, ale luštěniny, obiloviny, rýže a další potraviny, za kterých se dá připravit mnoho chutných pokrmů. Vynechat maso ze svého jídelníčku se rozhoduje stále více lidí.

Vydatné lokální recepty: podzimní salát s pečenou dýní, zeleninou a sýrem

3.12.2021

Zvolte v listopadu lehkou variantu večeře nebo oběda, která spolehlivě zažene hlad a navíc výborně chutná. Salát umně kombinuje sezónní zeleninu a lahodný sýr s vlašskými ořechy, který teprve dodá tu správnou chuť celému pokrmu. Sýr pochází z ...

Hrníčková polévka z tykve po maďarsku

Receptů na polévku z tykve nebo dýně je mnoho. Tento recept využívá tykev pro vývar, ve kterém se vaří další zelenina a přidávají se jemné nudle. Polévka zahřeje a veříme, že i zachutná.

Podzimní recepty z kvalitních surovin: skládaný sendvič s kuřecím masem

Možná že už na podzim nebude počasí přát piknikům, ale chuť na pořádně „vytuněný“ sendvič nás jen tak neopustí. Protože ten náš obsahuje také kuřecí prsa, může skvěle alternovat klasický teplý oběd. Nechybí ani vejce ve formě volského oka. Vejce je téměř

Ocenění Regionální potravina získalo devět producentů z Moravskoslezského kraje

11.10.2021

Kozí sýr s paštikou, Kaplanův řez nebo mikrobylinky Amarant. To je část oceněných produktů, které zvítězily v soutěži Regionální potravina Moravskoslezského kraje pro rok 2021. Certifikáty si producenti převzali na slavnostním vyhlášení v rámci Hradního


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny



Jaká zelenina chutná nejvíce Čechům? A která je nejlepší na gril?

23.9.2021

„Pokud denně sníme dle doporučení Světové zdravotnické organizace 400 až 500 gramů zeleniny a ovoce, což je třeba pár rajčat a jablko, aktivně se chráníme před civilizačními chorobami, jako je např. rakovina zažívacího traktu. U nás ale bohužel průměrně k

Recepty s regionální potravinou: konfitovaný květák

Květák je skvělá zelenina, která se dá připravovat na mnoho způsobů a už dávno neplatí, že z ní lze udělat jen mnohými nenáviděný „mozeček“. Vyzkoušejte náš recept na konfitovaný květák, který získal jedinečnou chuť díky za studena lisovanému 100% makovém


Bezmasé diskuze a fórum



Jaká vejce kupujeme a jak se v nich orientovat

30.8.2021

Slepičí a pštrosí, bio či z podestýlky: Vyznáte se ve vejcích? Bez vajíček se v kuchyni obejde jen málokdo. Jen v loňském roce snědl podle údajů Českomoravské drůbežářské unie každý obyvatel ČR v průměru 263 vajec. I proto bychom měli věnovat pozornost

Recepty na grilovaný kozí sýr s pampeliškovo-hruškovým salátem

28.8.2021

Není nad to, když pokrm lahodí nejen vašim chuťovým pohárkům, ale i oku. Přesně takový je náš recept na pampeliškovo-hruškový salát, kde hraje prim kozí sýr z grilu. Proto by měl být opravdu špičkový. Takže jsme vybrali vítěze prestižního ocenění

Posilovat můžete na zahradě, zahradní práce jsou účinné cvičení

6.8.2021

Každému zahrádkáři jsou vždy odměnou plody jeho snažení, ať už jsou to krásné květiny anebo lahodné ovoce a zelenina. Nesmíme však zapomínat na to, že zahradní aktivity jsou také výborným cvičením, kterým posilujeme tělo a zároveň dáváme odpočinout často

Grilování je stále oblíbenější, trendem je grilovaná zelenina i plynová ohniště

23.7.2021

Grilování je pro Čechy něco jako národní sport. Jakýkoliv výrobek určený k přípravě na otevřeném ohni si alespoň jednou za rok koupí 8 z 10 českých domácností, typická domácnost nakupuje tyto produkty sedmkrát za rok. Aktuální údaje společnosti Gfk Czech

Recepty na zavařování: zavařujeme zeleninu, ovoce i speciality

Recepty na zavařování: zavařujeme zeleninu, ovoce i speciality. Prověřeným zdrojem receptů jsou určitě naše maminky a babičky. Zavařovací sezóna je právě v plném proudu, zavařuje se ovoce, zelenina, houby.

Bezlepkový kokosový cheesecake

Ty nejlepší věci bývají ty nejjednodušší - a přesně takový je i tento dortík! Ricotta mu dodá nadýchanost, cuketa vláčnost, vejce bílkoviny a kokosové máslo neodolatelnou chuť a vůni.

Jak využít zbylá vejce po Velikonocích: vajíčková pomazánka s medvědím česnekem

5.4.2021

Zbyla vám po Velikonocích vejce a nevíte co s nimi? Vyzkoušejte třeba vajíčkovou pomazáku s medvědím česnekem. Právě v dubnu je jeho sezóna. Zelené lístky medvědího česneku jsou zdravé a skvěle doplní jednoduchou vajíčkovou pomazánku.

Vejce nejsou jen velikonoční symbol, vejce jsou celoroční zdroj kvalitních bílkovin

4.4.2021

Vejce, to je nejen symbol Velikonoc a nového života, ale hlavně výborné a výživné jídlo. Receptů na pokrmy z vajec je opravdu mnoho. Receptů na pokrmy z vajec je opravdu mnoho. Kdo by neznal hemenex, smažená vejce na cibulce, volská oka, omelety, vejce v.

Velikonoce jsou ve znamení vajec. Co všechno o vejcích víme?

3.4.2021

Každý všední den sní průměrný Čech jedno vejce. Věděli jste, že je tato významná potravina tvořena ze dvou třetin vodou? Zbylá sušina obsahuje téměř rovným dílem bílkoviny, minerální látky a tuky. A trochu sacharidů.