Kuchyně, kuchyňské linky, kuchyňské spotřebiče, jídelny

Zvažujete zařizování nové kuchyně nebo úpravy a rekonstrukce původní kuchyně? Potřebujete nápady pro uspořádání a prostorovému rozvržení kuchyně? Vybíráte vhodnou kuchyňskou linku? Chcete si nechat navrhnout kuchyňskou linku včetně pracovní desky, dřezu, drtiče odpadu na míru? Zamýšlíte si pořídit kuchyňské spotřebiče jako varnou desku, troubu, konvektomat, mikrovlnou troubu, varnou konvici, topinkovač, kontaktní gril? Kuchyně vyžaduje volbu vhodných povrchů a materiálů nejen pro podlahu a pracovní desku, ale i obložení za linkou. Případně sledujete nové trendy a vychytávky? I děti vaří s námi – jak jim kuchyň přiblížit?

Vyznáte se v bramborách? Aneb od bramboráku po hranolky...

20.9.2021

Brambory jsou pevným základem české kuchyně a nabízejí velmi široké možnosti využití a úprav – od příloh přes hlavní jídla až po moučníky. Není ovšem brambora jako brambora a úspěch v kuchyni se přímo odvíjí od toho, po jakém varném typu a odrůdě brambor

Průvodce hovězím masem: od líčka až po oháňku

11.8.2021

Hovězí maso je stálicí české kuchyně, a ačkoliv ve spotřebě trochu zaostává za drůbežím a vepřovým, objevuje se na talířích v nekonečných variacích. V posledních letech navíc zažívá velkou obrodu a stále více lidí si rádo i doma dopřeje dobrý steak nebo t

5 tipů pro každou moderní kuchyň

11.8.2021

Kuchyň je srdcem každé domácnosti. Díky rychlému rozvoji technologií se hodně běžných věcí mění tak, aby nám ulehčily život. Odbornice z Hornbachu radí, které jsou nejužitečnější moderní vychytávky do vaší kuchyně.

Zajímavosti z kuchyně

15.7.2021

Někdy se vyplatí pozorně číst, naslouchat kamarádkám, maminkám, babičkám nebo zkrátka vyzkoušet něco nového. Získáte mnoho cenných rad, které vám častokrát usnadní život. Naše babičky byly v kuchyních opravdové mistryně a za ta léta nasbíraly spousty&hell


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny



Venkovní kuchyně: vaření pod širým nebem má jedinečné kouzlo

15.6.2021

Venkovní kuchyně jsou velkým hitem posledních let. Stále víc z nás touží být během krásných teplých dní venku. Události uplynulých měsíců tuto touhu jen umocnily. Jak by měla vypadat venkovní kuchyně, aby splnila naše požadavky a očekávání?

Rýžová mouka nepatří jen do asijské kuchyně, použijte ji na dezerty

Rýžovou mouku si řada lidí spojí s asijskými pokrmy. Její využití ale dávno přesahuje tradiční asijskou kuchyni a uplatníte ji velmi snadno i v té české. Do jídelníčku přinese zpestření, zajímavou chuť a navíc je lehce stravitelná. Připravit si z ní můžet




Čistíme troubu: podle babských rad, nebo moderně

16.3.2021

Trouba byla přes zimu v jednom kole a je to na ní znát. Nezbývá, než vzít do ruky houbičku, hadřík, a obrnit se trpělivostí, protože čištění tohoto spotřebiče rozhodně nepatří mezi vyhledávané činnosti.

Najděte své kuchyni nejideálnější dřezovou baterii

26.2.2021

Jsou nerozlučnou dvojkou a bez sebe se neobejdou – kuchyně a kuchyňská baterie. Ani sebelepší myčka nádobí je nerozdělí. Dřezová baterie je zkrátka nenahraditelným pomocníkem, kolem kterého se život v kuchyni neustále točí.

3 tipy, jak vybrat do vaší ložnice to nejlepší povlečení

25.2.2021

Kde v bytě trávíme nejvíc času a měli bychom si ho tak co nejvíc vytunit? Není to obývací pokoj, ale ani kuchyně. Napadlo by vás, že je to ložnice, kde se každý den ukládáme ke spánku? Ten by měl trvat 6-8 hodin, jen tak totiž tělo dostatečně zregeneruje

Recept na kachní prsa na pomerančích s pečenými bramborami

20.2.2021

Přemýšlíte co k slavnostnímu obědu? Zkuste delikátní kachní prsa na pomerančích s pečenými bramborami, jak je připravuje legendární olympijská vítězka Kateřina Neumannová. „Je to lahůdka. Hlavní práci odvede šikovná varná deska a trouba.

Servírujte v domácím prostředí jako v profesionální restauraci

22.1.2021

Teplé jídlo si žádá nahřátý talíř, naopak třeba zmrzlina potřebuje talíř vychlazený. Vždy by ale měl být dokonale čistý a lesklý. Ti největší profesionální mistři kuchyně používají osvědčený trik: promíchejte jeden díl vody a jeden díl bílého octa,...

Recept na svíčkovou omáčku: není svíčková, jako svíčková!

26.12.2020

Kdo by neznal recept a neochutnal svíčkovou - českou klasiku! Svíčková, to je smetanová omáčka z kořenové zeleniny. Dobrá svíčková je chloubou domácí kuchyně a specialitou mnoha restaurací.

Co nám pomůže vytvořit dokonalou vánoční tabuli

23.12.2020

Po místnosti se rozléhají koledy, svíčka klidně plápolá, z kuchyně se line vůně purpury a kolem stolu se usazuje rodina, která čeká, kdy bude moct konečně porušit tradici zlatého prasátka i na to, co jim letos „Ježíšek přinese“.

Malé velké detaily: vyhněte se nejčastějším chybám při návrhu kuchyně

12.11.2020

Pořízení nové kuchyně je velká věc. Při jejím návrhu nepodceňte ani zdánlivé detaily, které rozhodnou, jestli bude vaše nové kulinářské království nejen krásné, ale také účelné a pohodlné.

Recept na medovník z žitné mouky

7.10.2020

Těsto budeme připravovat nad párou, proto vezměte dva hrnce, jeden větší a druhý menší. Do velkého nalijte vodu tak, aby malý hrnec nebyl ponořený ve vodě. Vodu dáme zahřívat. Mouku promísíme se sodou a poté tuto sypkou směs zamícháme do směsi tekuté.