Sladké jídlo, recepty na sladké

Recept na zaručeně křehké linecké cukroví
Linecké slepované cukroví patří mezi nejtypičtější vánoční druhy našich domácností. I když má tato klasika původem z rakouského města Linz bezpočet variací, základ tvoří dva malé vykrajované tvary, které jsou k sobě slepené zavařeninou.

Jak na pitný režim dětí v létě? Hravě, stylově a s chutnými domácími drinky!
K létu patří jak zmrzlina, tak i osvěžující drinky, a to nejen pro dospělé. U dětí je navíc potřeba pitný režim ve vysokých teplotách dobře hlídat. Aby je pití bavilo a rády si na něj udělaly čas, připravte si pro ně veselé sklenice, brčka, zásoby ledu a

Pšeničná, rýžová nebo pohanková – jaké mouky používají ve světě?
Naše oblíbená pšeničná hladká mouka je typická výhradně pro nás. Ve světě ji prakticky neseženete. Naopak třeba rýžová mouka, pocházející původně z oblasti Číny je ve světě poměrně rozšířená. Stejně tak mouka pohanková, která je skvělá nejenom na sladké p

Cukrářský poklad zvaný Esterházy řezy Jany Sovové (Video)
Vrstvený dezert z ořechového bezé s máslovým krémem je dokonalý dezert na neděli nebo jako vánoční cukroví. Více na www.pochoutkovyrok.cz.Zdroj: Český rozhlas, Youtube, kanál uživatele Český rozhlas PlusDalší investiční videa naleznete na stránce...
Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny

Vánoční recept na cukroví: sádlovky s džemem
Je libo Masarykovo cukroví, vyhlášené cukroví za první republiky? Vyzkoušejte naše sádlovky. Dokonale splňují vše, co od vánočního cukroví očekáváte. Jsou jednoduché na přípravu a neuvěřitelně chutné. Za jejich úspěchem stojí nejen skvělé těsto, ale také

Vánoční cukroví: ořechy plněné kávovým krémem
Kdo by nemiloval staročeskou klasiku – ořechy. Možná ještě na ně máte doma formičky po babičce. Zkusme je trošku osvěžit. Přidejme do krému kávový cukr...
Sladké diskuze a fórum

Vánoční cukroví může mít i slanou podobu
Vyzkoušejte pečení s jemně mletou špaldovou moukou. Pokrmům dodá jemně oříškovou chuť a lze ji přitom používat stejným způsobem jako běžnou hladkou pšeničnou mouku, se kterou se dá v jakémkoliv poměru kombinovat nebo ji zcela nahradit.

Vánoční cukroví: pusinky s ořechy a sušenými švestkami
Pusinky nebo hubinky? Případně říkáte malým nadýchaným hrudkám z bílků a cukru ještě úplně jinak? Ve finále je to úplně jedno, na pojmenování nezáleží, rozhodující je chuť. A tu mají naše hubinky naprosto famózní, protože jsme do nich přisypali nadrobno..

5 snadných způsobů, jak zrychlit metabolismus
Zpomalený metabolismus, neschopnost zhubnout, zadržování vody, chutě na sladké? Zní Vám to povědomě? Víme, co s tím!

Recepty vonící ohněm: plněné grilované batáty
Přestože mají slané pokrmy s broskví nádech „retra“, nezavrhujte je. K našim grilovaným batátům se toto oranžovo-červené ovoce perfektně hodí. Kombinaci sýru, šunky a broskví ocení jistě i vaše děti. A proč zrovna batáty neboli sladké brambory? Jsou velmi

Máte rádi těstoviny a znáte je? Na světě existuje 300 druhů těstovin!
Zapékané, plněné, s omáčkou i bez, slané i sladké, pro milovníky masa i vegetariány, milované dětmi stejně jako dospělými. Bez těstovin rozličných druhů a chutí už by si většina z nás neuměla svůj jídelníček představit. Poodhalte jejich historii a naučte

Domácí zmrzlina ze zmrzlinovače: jak dopadly nezávislé testy dTestu?
Do laboratoří dTestu zamířilo 11 přístrojů pro výrobu domácí zmrzliny. Pět z nich bylo vybaveno vlastní chladicí jednotkou, šest nikoliv. Všechny měly za úkol vyrobit vanilkovou zmrzlinu, citronový sorbet a zmražený jogurt. „Semínka vanilky a kůra citronu

Nejchutnější recepty jsou ty z místních surovin, třeba palačinky z ovesných vloček s višňovým džemem
Palačinky, kdo by je nemiloval! Těmi se zavděčíte nejen dětem, ale i dospělým. Do těsta můžete zakomponovat ovesné vločky, které se velmi dobře tráví a díky obsahu lehce rozpustné vlákniny dokážou usměrňovat hladinu cholesterolu a glukózy v krvi. Pokud ne

Korutanský rendlík se peče v Rakousku na Velikonoce (Video)
Sladké kynuté pečivo s cukrem a skořicí, takzvaný Kärntner Reindling neboli korutanský rendlík, je v rakouských Korutanech symbolem Velikonoc. V malém pekařství připravuje až padesát rendlíků denně Georg Friesenbichler. Více:...

Jarní recepty, které v březnu potěší vaše chutě
Venku už pomalu teploty stoupají, proto nastal čas připravit si nepečený dort provoněný a proslazený ovocem. Aby byl opravdu jemný, přimíchali jsme k tvarohu také smetanu ke šlehání. Dort lemují piškoty namočené ve šťávě z broskví a v griotce.