Recepty z české i světové kuchyně

Jednoduché recepty na vaření, pečení, smažení a grilování, které můžete snadno připravit. Recepty na jídla bezmasá, masová ale i sladká. Inspirujte se recepty na polévky, přílohy, saláty i ovoce a zeleninu. Jídlo, to není jen pokrm, který má zasytit, naplnit žaludek a doplnit energii. Jídlo má být také vonícím lákadlem, svátečním rituálem a společenskou záležitostí.

Sezóna medvědího česneku je tu! Tyto recepty dělají zázraky

Publikováno: 22.03.2019
Na mnoha místech Česka už roste medvědí česnek. Pokud nemáte oblíbenou lokalitu nebo se bojíte záměny s jedovatou rostlinou, nezoufejte. Bylinu bude po celé jaro možné zakoupit na různých trzích. Načerpejte inspiraci z našich receptů. Celý článek

Úžasné domácí rohlíky: snadné, jemné a lahodné

Publikováno: 16.03.2019
Proč pečivo na víkend kupovat, když můžete rodinu překvapit vlastnoručně upečenými rohlíčky? Jednou ochutnáte a uvidíte, že ty kupované už vám nikdy nebudou cutnat tak dobře. Recept je přitom jednoduchý. Celý článek

Velikonoční sladká nadílka: trendy pochoutky i ověřená klasika

Publikováno: 13.03.2019
Svátky jara se rychle blíží, a proto je nejvyšší čas zamyslet se nad tím, s jakými dobrotami je letos oslavíme. Chcete připravit trendy pohoštění, nebo se raději držíte osvědčené klasiky? Ani s jedním rozhodně nešlápnete vedle. Celý článek

Poskládejte si sýrové prkénko a kombinujte chutě

Publikováno: 12.03.2019
Také vás při návštěvě Itálie nebo Francie okouzlila krásně servírovaná sýrová prkénka, nad nimiž se sbíhají sliny a jsou pastvou pro oči? Nechte se inspirovat jednoduchým návodem, jak dosáhnout chuťově i esteticky vyvážené kombinace surovin a překvapte... Celý článek


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny

Pusťte do jídelníčku více slunce: recept na vaječnou fritattu s lososem

Publikováno: 8.03.2019
Obrňte se proti šedým zimním dnům a doplňte jídelníček o potraviny bohaté na sluneční vitamín. Přezdívané „déčko“ dodáte tučnými rybami jako je tuňák, mečoun, makrela, sardinky či losos, vejci, mléčnými výrobky nebo snídaňovými cereáliemi. Celý článek

Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta dle Milady Charvátové (Video)

Publikováno: 4.03.2019
Podle babiččina receptu. Více na www.pochoutkovyrok.czDalší investiční videa naleznete na stránce video.kurzy.czZdroj: Youtube, kanál uživatele Český rozhlas Celý článek


Palačinkový den: recept na prvotřídní palačinky s ananasem

Publikováno: 4.03.2019
Palačinky už dávno nejsou jen rychlým a jednoduchým pokrmem pro děti, jak tomu v našich končinách bývalo. Jde o světový trend v gastronomii, který nabízí neomezenou možnost kombinací chuťových i vizuálních vjemů. Celý článek

Recept: ďábelská avokádová vejce se slaninou

Publikováno: 21.02.2019
Patří váš muž také mezi ty, kteří by se rádi zbavili pár přebytečných kil? Dopomozte mu k vysněnému cíli a připravte salát z čerstvých surovin. Nejenom, že si pochutná a doplní energii, navíc mu ale také pozvednete hladinu testosteronu. Celý článek

Sýr je voňavý poklad na našem stole

Publikováno: 18.02.2019
Lahůdka, vášeň, delikatesa. To jsou jen některé ze spousty superlativů, používaných, když mluvíme o sýrech. Na našich stolech jsou už od nepaměti, není snad ani možné na několika řádcích přiblížit historii tohoto kulinářského zázraku. Celý článek

Valentýnský recept: Jogurtová šarlota s jahodovým kompotem

Publikováno: 14.02.2019
Říká se, že láska prochází žaludkem. Na tom určitě něco bude. Přestože partnera nejspíše hýčkáte vaším kulinárním uměním po celý rok, zkuste ho překvapit i na Valentýna. Čím? Třeba lahodným dezertem od nadané Magdalény Murínové, která je členkou... Celý článek

Kremšnyty z domácího listového těsta jsou rodinným pokladem Vlasty Vybíralové z Tovačova (Video)

Publikováno: 10.02.2019
Kremšnyty nebo-li kremeše či také žloutkové řezy jsou dezert snů. Více na www.pochoutkovyrok.czDalší investiční videa naleznete na stránce video.kurzy.czZdroj: Youtube, kanál uživatele Český rozhlas Celý článek

Nenahraditelné brambory: recepty z brambor, které zaručeně neznáte

Publikováno: 5.01.2019
Brambory: recepty a úprava brambor, které zaručeně neznáte. Výhodou brambor je možnost jejich úpravy. Brambory mohou být příloha, nebo základ pro další jídlo, stejně tak budou plnohodnotným hlavním chodem. Celý článek

Povánoční pečení s mákem: rychlý makový závin

Publikováno: 27.12.2018
Pokud vám po Vánocích zbylo trochu máku a nechcete jej skladovat, upečte si rychlý makový závin. Tuhle rychlovku vykouzlíte do hodiny. Umletí máku je asi tou nejnáročnější prací z celého receptu, ale vyplatí se to. Celý článek

Kachna a recepty: když dostaneme chuť na kachnu

Publikováno: 26.12.2018
Dnes se leckde připravuje svatomartinská husa, ale je mnoho lidí, kteří dají přednost kachně. Kachna není tak tučná a její příprava může být pestřejší. Česká klasika, pečená kachna s knedlíky a zelím ze všech úprav asi stejně vítězí... Celý článek

Recept na svíčkovou omáčku – není svíčková, jako svíčková!

Publikováno: 25.12.2018
Kdo by neznal recept a neochutnal svíčkovou - českou klasiku! Svíčková, to je smetanová omáčka z kořenové zeleniny. Dobrá svíčková je chloubou domácí kuchyně a specialitou mnoha restaurací. Celý článek