Recepty z české i světové kuchyně

Jednoduché recepty na vaření, pečení, smažení a grilování, které můžete snadno připravit. Recepty na jídla bezmasá, masová ale i sladká. Inspirujte se recepty na polévky, přílohy, saláty i ovoce a zeleninu. Jídlo, to není jen pokrm, který má zasytit, naplnit žaludek a doplnit energii. Jídlo má být také vonícím lákadlem, svátečním rituálem a společenskou záležitostí.

Lehký pomerančový dort Nadi Konvalinkové (Video)

Publikováno: 17.11.2019
Vláčný a přitom lehký dort je provoněný pomerančem. Můžete ho podávat se šlehačkou, ale i s marmeládou nebo čokoládovým krémem. Více na www.pochoutkovyrok.czZdroj: Český rozhlas, Youtube, kanál uživatele Český rozhlas PlusDalší investiční videa... Celý článek

Podzimní recepty: koláč s karamelizovanými hruškami

Publikováno: 16.11.2019
V podzimním počasí častěji máme chuť na něco dobrého a sladkého. Recept na koláč s karamelizovanými hruškami může naši chuť uspokojit. Na koláč potřebujete... Celý článek

Podzimní recepty: hříbkové noky se žampionovou omáčkou

Publikováno: 15.11.2019
Podzimní recepty mají vonět houbami a to tenhle určitě bude! Čerstvé hříbky už nenajdeme, proto zvolíme ty sušené. Nechte si chutnat... Potřebujete: 1 kg brambor ''C'' 30 g parmezánu 250-300 g. Celý článek

Podzimní recepty: hovězí na červeném víně s bramborovým pyré

Publikováno: 14.11.2019
Mlhavo, ranní mrazíky, odpolední sluníčko, občas déšť, vůně padajícího listí. To je podzim. Se změnou počasí na sobě nejspíše pociťujete, že máte i jiné chutě. K létu se hodí lehčí menu, pro podzim a zimu volíme vydatnější recepty. Celý článek


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny

Podzimní recepty: topinky s červeným zelím

Publikováno: 11.11.2019
Vyzkoušejte podzimní recept s červeným hlávkovým zelím. Můžete ho připravit jako dobrou snídani, dopolední, či odpolední svačinu a nebo jako večeři... Celý článek

Recept na piškotník s meruňkami od Pavla Pospíšila (Video)

Publikováno: 10.11.2019
Tento nepečený dort se dělá v mnoha českých rodinách. Ale michelinský šéfkuchař Pavel Pospíšil prozradil triky, jak ho udělat jako v restauraci. Více na www.pochoutkovyrok.cz.Zdroj: Český rozhlas, Youtube, kanál uživatele Český rozhlas PlusDalší... Celý článek


Kachna a recepty: když dostaneme chuť na kachnu, třeba místo husy

Publikováno: 9.11.2019
Dnes se leckde připravuje svatomartinská husa, ale je mnoho lidí, kteří dají přednost kachně. Kachna není tak tučná a její příprava může být pestřejší. Česká klasika, pečená kachna s knedlíky a zelím ze všech úprav asi stejně vítězí... Celý článek

Bramborové recepty: lokše se zelím ke kachně, nebo nasladko

Publikováno: 8.11.2019
Lokše neboli bramborové placky jsou staročeskou pochoutkou, kterou si vychutnáte jen tak, jako přílohu nebo s náplní. Nejčastěji se podávají nasladko s povidly a mákem nebo naslano s kachnou. Čím je naplníte, je ale jen na vás. Celý článek

Recepty z lokálních surovin: segedínský guláš s kysaným zelím

Publikováno: 4.11.2019
Vaříme recepty z lokálních surovin: s příchodem podzimu můžeme využít i několik tučnějších surovin, jako je vepřové maso a zakysaná smetana. Zakysaná smetana je lehce stravitelná a oproti sladké smetaně i o něco méně kalorická. Celý článek

Tvarohový závin z nudlového těsta Marie Černoškové (Video)

Publikováno: 3.11.2019
Tento originální závin se jí na Slovácku jako hlavní jídlo, můžeme ho ale servírovat také jako levný a rychlý dezert. Více na www.pochoutkovyrok.cz.Zdroj: Český rozhlas, Youtube, kanál uživatele Český rozhlas Plus Celý článek

Podzimní recepty: recept na dýňovou parmigianu

Publikováno: 27.10.2019
Dýni oloupejte, rozkrojte na čtvrtiny, odstraňte semínka a nakrájejte na tenké plátky. Mozzarellu také nakrájejte na tenké plátky. Pečící formu vytřete olivovým olejem, na dno dejte vrstvu dýně, lehce osolte a zalijte částí bešamelu. Celý článek

Podzimní recepty: dýňový krém se sýrem a tymiánem

Publikováno: 20.10.2019
Suroviny: 500 g očištěné dýně, 50 g bílé cibule, 1 l zeleninového vývaru, sůl, olivový olej, 30 g čerstvě nastrouhaného sýru Caciotta pepata, 60 g prosciutto crudo v celku, tymián, pár stroužků... Celý článek

Podzimní recepty: lasagne s dýní

Publikováno: 18.10.2019
Podzimní recepty: lasagne s dýní Suroviny: 500 g lasagne, 1 kg očištěné a semínek zbavené dýně, 2 stroužky česneku, zeleninový vývar, extra panenský olivový olej, několik snítek rozmarýnu, 50 g nastrouhaného sýru, sůl, pepř Na bešamel:.. Celý článek

Recepty s pohankou: rýžový nákyp s pohankou a dušenými jablky

Publikováno: 15.10.2019
Pohanka má téměř zázračné účinky na naše zdraví – působí jako prevence proti řadě civilizačních onemocnění. Je cenným zdrojem bílkovin při bezlepkové dietě, vysoce výživná, bohatým zdrojem vlákniny a nenasycených mastných kyselin. Celý článek

Cukrářský poklad zvaný Esterházy řezy Jany Sovové (Video)

Publikováno: 13.10.2019
Vrstvený dezert z ořechového bezé s máslovým krémem je dokonalý dezert na neděli nebo jako vánoční cukroví. Více na www.pochoutkovyrok.cz.Zdroj: Český rozhlas, Youtube, kanál uživatele Český rozhlas PlusDalší investiční videa naleznete na stránce... Celý článek