Recepty z české i světové kuchyně

Chcete nápad na několikachodová menu, recepty na víkend, rychlou večeři nebo oběd ve všední den, rady a inspiraci ohledně vaření a zavařování? To vše najdete zde, včetně článků týkajících bylinek a koření, zajímavých surovin a plodin, jak je můžete při vaření použít a jak pracovat s jejich chutěmi. Káva nebo čaj? Máte vynikající recept od babičky, nebo od kolegů z práce? Podělte se s ním. Vegetariánské či veganské recepty v české kuchyni nacházejí stále více příznivců, pojďme tomu naproti.

Slunce svítí nad obzorem, po mracích ani památky a ve vzduchu je konečně cítit léto - uspořádejte si piknik s vychytávkami

20.5.2022

Chcete si také vychutnat svůj kousek oázy v rozpáleném městě? Do koše sbalte připravené dobroty, zavolejte přátelům a vydejte se na společný piknik. K dokonalému stolování pod širým nebem vám chybí už jen pomocníci přenosný chladící box, přenosný gril či

Jak založit záhon? Jak přeměnit trávník v květnatou louku? Depo bude patřit o víkendu 21.5.-22.5. zahradám

19.5.2022

Do Plzně zavítají zahradní architekti, renomovaní odborníci i lidé, kterým se zahrada stala celoživotním hobby, aby se podělili o své cenné zkušenosti v rámci tematického víkendu O zahradě.

Mezinárodní festival živých soch a bodyart se letos uskuteční ve Slavkově u Brna 21. května

18.5.2022

Jediný Mezinárodní festival živých soch a bodyart se letos uskuteční ve Slavkově u Brna 21. května. Sjedou se zde desítky umělců z celého světa, aby představili, co všechno může dokázat lidské tělo i představivost.

Recept na víkend: vyzkoušejte netradiční přílohu - Pilaf je snadný recept

5.5.2022

Pilaf se může jíst jako hlavní jídlo, ale třeba na blízkém východě, kde je velmi oblíbený, se podává i jako příloha k dušeným pokrmům z jednoho hrnce. Jeho základ tvoří rýže nebo také bulgur, předvařená nalámaná pšenice.


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny



Velikonoce bez krutosti

12.4.2022

Aneb co je na Velikonocích krutého a jak je oslavit bez toho, aby někdo jiný trpěl.

Velikonoce jako svátky jara či setkávání a dobrého jídla - jsou především nejdůležitějším křesťanským svátkem roku

8.4.2022

Velikonoce jsou jedním z nejdůležitějších křesťanských svátků, ale pro mnoho z nás jsou spíše časem setkávání, dobrého jídla, a hlavně radosti z příchodu jara. Letošní Velikonoční pondělí připadá až na druhou polovinu dubna.




Zlatý pampeliškový nápoj s mangem

6.4.2022

Od nepaměti je pampeliška známou a všestrannou léčivkou.Vychutnejte si benefity tohoto zlatavého sluníčka v lahodném nápoji.

Budoucnost zdravé výživy? Čekají nás těžké roky!

25.2.2022

Chtěli byste mít vlastní prodejnu zdravé výživy? Po přečtení tohoto článku si to možná rozmyslíte - není to vůbec taková legrace, jak se zdá! Své o tom ví majitelka prodejny Mandragora v Rožnově pod Radhoštěm Jana Klimparová, která svůj obchod vede už neu

Víkendová snídaně? Upečte si výjimečné žitné rohlíčky

12.2.2022

Upečte si k víkendové snídani výjimečné rohlíčky z celozrnné žitné mouky. Potěší vás ještě teplé samotné nebo třeba s domácí pomazánkou. A když zbydou, v pondělí je stačí promazat máslem, naplnit šunkou a sýrem, a svačina do školy i do práce je..

Cukrářský poklad zvaný Esterházy řezy Jany Sovové (Video)

24.12.2021

Vrstvený dezert z ořechového bezé s máslovým krémem je dokonalý dezert na neděli nebo jako vánoční cukroví. Více na www.pochoutkovyrok.cz.Zdroj: Český rozhlas, Youtube, kanál uživatele Český rozhlas PlusDalší investiční videa naleznete na stránce...

Vánoční příloha, která je u nás nejznámější: oblíbený bramborový salát

23.12.2021

Bramborový salát je oblíbená vánoční příloha, kterou nemusíme připravovat jen o vánocích. Výraznou chuť bramborového salátu v různých obměnách znali již v Rakousko – Uhersku a carském Rusku, znají ho v Polsku, ve Velké Británii, Holandsku, Americe a...

Vánoční recept na cukroví: sádlovky s džemem

20.12.2021

Je libo Masarykovo cukroví, vyhlášené cukroví za první republiky? Vyzkoušejte naše sádlovky. Dokonale splňují vše, co od vánočního cukroví očekáváte. Jsou jednoduché na přípravu a neuvěřitelně chutné. Za jejich úspěchem stojí nejen skvělé těsto, ale také

Tradiční Vánoce na českém talíři: recepty na vánočního kapra

19.12.2021

K tradicím a symbolům Vánoc u nás od konce 19. století patří vánoční kapr. Bez kapra na štědrovečerní tabuli by to možná v některých rodinách ani Vánoce nebyly. Kapr je kvalitní rybí maso, které se dá upravit na mnoho způsobů.

Vánoční horká medovina s ovocem

19.12.2021

Ke svátkům klidu a míru jednoznačně patří také medovina. Doporučujeme si ji „vymazlit“ podle svého a přinášíme vám k tomu jednoduchý návod. Základ musí být kvalitní, což je jistě letošní vítěz Regionální potraviny v Pardubickém kraji

Vánoční cukroví: ořechy plněné kávovým krémem

12.12.2021

Kdo by nemiloval staročeskou klasiku – ořechy. Možná ještě na ně máte doma formičky po babičce. Zkusme je trošku osvěžit. Přidejme do krému kávový cukr...