Recepty z české i světové kuchyně

Jednoduché recepty na vaření, pečení, smažení a grilování, které můžete snadno připravit. Recepty na jídla bezmasá, masová ale i sladká. Inspirujte se recepty na polévky, přílohy, saláty i ovoce a zeleninu. Jídlo, to není jen pokrm, který má zasytit, naplnit žaludek a doplnit energii. Jídlo má být také vonícím lákadlem, svátečním rituálem a společenskou záležitostí.

Recepty na podporu imunity: dýňový hummus s praženým mákem

Publikováno: 27.11.2020
Pokud patříte k milovníkům dýní, určitě zkuste pečený dýňový humus s praženým mákem. Není to typický hummus z cizrny, ale jako pomazánka na čerstvé pečivo nebo dip k zelenině bude chutnat výborně. Celý článek

Nejlepší domácí vánočka: jak upéct dokonalou vánočku? Recept a postup pletení vánočky (názorné video)

Publikováno: 27.11.2020
Jak vyrobit luxusní domácí vánočku, aby byla krásně tvarovaná a zároveň chutná a vláčná? Tady máte návod, se kterým do světa prorazila uznávaná cukrářka Bára Lamačová z Humpolce. Celý článek

Jaké vánoční sušenky by upekla maková panenka?

Publikováno: 25.11.2020
Pokud nevyhledáváte příliš sladké cukroví a rádi „křupete“, bude pro vás tento recept ideální. Nejvíce vám tyto makovo-sezamové sušenky budou chutnat u vánoční pohádky nebo při kávě. Příprava je poměrně jednoduchá a chuť rozhodně stojí za to. Celý článek

Recepty na podporu imunity: mrkvovo-makový koláč s ořechy

Publikováno: 22.11.2020
Inspirujte se recepty z lokálních surovin, které zpříjemní podzimní dny a zároveň prospějí zdraví i imunitnímu systému. Ideální volbou je mrkvovo–makový koláč. Tato dobrota v sobě skrývá hned tři potraviny, které pomáhají bojovat s neduhy podzimu, a k&hel Celý článek


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny

Jaké vánoční cukroví by upekla maková panenka?

Publikováno: 21.11.2020
K Vánocům patří dobré jídlo a sladké cukroví, které hospodyňky připravují i týdny dopředu. V některých rodinách se předávají recepty na cukroví z generace na generaci a každý rok se opakují. Ani milovníkům tradic však neuškodí občas vyzkoušet něco jiného. Celý článek

Listopadové recepty: teplý čokoládový dortík a malinová omáčka

Publikováno: 20.11.2020
Málokdo dokáže odolat jedné z největších delikates – čokoládě. Náš dortík představuje naprosto vše, co od čokoládového dezertu očekáváte. Nejdřív vás pošimrá v nose jeho neodolatelná vůně, pak vám vaše hlava i tělo zavelí chopit se lžičky, zabořit ji&hell Celý článek


7 potravin, které nejsou tak zdravé, jak se tváří

Publikováno: 20.11.2020
Budu se snažit jíst zdravěji, přesně to si čas od času řekne asi každý z nás. A potom si spousta lidí v dobré víře dává kuskus s javorovým sirupem k snídani (to je tak úžasné, jak je to rychlé, dobré a zdravé), ovocné smoothie na svačinku a... Celý článek

Vánoční recept na vánočku ze špaldové mouky

Publikováno: 19.11.2020
V misce smícháme lžíci mouky, lžíci cukru, trochu vlažného mléka a droždí. Necháme vzejít kvásek cca 15 minut. Mezitím smícháme obě mouky, cukr a sůl. Poté přidáme zbytek surovin včetně kvásku a oříšků a rozinek. Celý článek

Listopadové recepty: kachní kaldoun s nudlemi

Publikováno: 14.11.2020
Co si dopřát po podzimní procházce, kdy se potřebujete příjemně prohřát? Doporučujeme poctivý kachní kaldoun, který má pořádné grády. Jeho základem je samozřejmě vývar z kachny a kořenová zelenina. Celý článek

Listopadové recepty: cibulové kroužky s křenovou omáčkou

Publikováno: 13.11.2020
Je to tady, konečně jsme si pro vás nachystali recept na fenomenální cibulové kroužky. Klasika, která nikdy neomrzí. Poslouží třeba jako pikantní večeře ze surovin „co dům dal“. Navíc na cibuli bychom rozhodně neměli zapomínat, už jenom pro její... Celý článek

Listopadové recepty: husí stehno, řepné zelí, houskový knedlík

Publikováno: 12.11.2020
Kdy jíme nejčastěji husu? Nejspíše 11. listopadu, tedy svatomartinskou. Proč se ovšem omezovat jenom na toto datum, když na ni máte chuť kdykoliv jindy? Zlatavě propečené husičce dokáže odolat snad jen zarytý vegetarián. Celý článek

5 nejlepších tipů na použití arašídového másla

Publikováno: 11.11.2020
Koupili jste si svůj první kbelíček 100% arašídového másla? Gratulujeme :) Možná teď stojíte v kuchyni s otázkou, kam s ním? Zde jsou ty nejchutnější a zároveň nejjednodušší tipy - protože v jednoduchosti, jak známo, je síla! Celý článek

Recept na guláš nejen se šesti a nejen na víkend

Publikováno: 1.11.2020
Guláš, to již dávno není jen klasika, kterou si dáte se šesti v restauraci. Recept na guláš nemusí být pouze z hovězího masa a připraven klasickým způsobem. Výborný je i guláš z drůbežího, vepřového, ale i jehněčího masa, pochutnat si můžete na guláši z.. Celý článek

Recept na svatomartinskou husu z kvalitního pekáče

Publikováno: 30.10.2020
Listopadovou kulinářskou klasikou je svatomartinská husa. Pečení husy je proces, který je dobré neuspěchat. Během pečení tak budete mít čas věnovat se něčemu jinému. Stačí párkrát husičku v troubě navštívit, zkontrolovat ji, podlít a jedinkrát otočit. Celý článek

Recepty z lokálních surovin: zapomenuté škubánky naslano

Publikováno: 29.10.2020
A máme je konečně tady, staročeské škubánky. Oblíbený pokrm našich babiček, dědečků i rodičů. Naprosto jednoduché jídlo, jehož základem jsou samozřejmě brambory. A pokud dříve nebylo na špek, slaninu nebo bůček, zůstalo jen u směsi již zmiňovaných... Celý článek