Recepty z české i světové kuchyně

Jednoduché recepty na vaření, pečení, smažení a grilování, které můžete snadno připravit. Recepty na jídla bezmasá, masová ale i sladká. Inspirujte se recepty na polévky, přílohy, saláty i ovoce a zeleninu. Jídlo, to není jen pokrm, který má zasytit, naplnit žaludek a doplnit energii. Jídlo má být také vonícím lákadlem, svátečním rituálem a společenskou záležitostí.

Lednové odlehčené recepty: nočky s růžičkovou kapustou, kysaným zelím a krůtí klobásou

Publikováno: 17.01.2021
Když se vám omrzí těstoviny, skvělou alternativou jsou bramborové nočky. Můžete si je připravit třeba la co dům dal. Anebo se inspirovat naším originálním receptem plným surovin, které možná běžně nepoužíváte. Naprosto božským tipem jsou krůtí klobásy... Celý článek

Lednové odlehčené recepty: makové lívance se švestkovou omáčkou

Publikováno: 16.01.2021
Snídaně do postele, nebo večeře u stolu? Lívance obohacené mákem a zalité švestkovým rozvarem si vás získají naprosto kdekoliv a kdykoliv. A protože jsou v pokrmu nejvýraznější švestky, vybírejte je opravdu pečlivě... Celý článek

Recept z parní trouby: pstruh se šťávou z bílého vína

Publikováno: 11.01.2021
Inspirujte se recepty, které jsou připravované v parní troubě. K trendům v české kuchyni již patří a bude stále více patřit vaření v páře. Díky tomuto postupu se zachovává více vitamínů a živin než při vaření ve vodě... Celý článek

Jak najít vysněného partnera? Stačí lžíce másla denně!

Publikováno: 5.01.2021
Jaké je Vaše novoroční předsevzetí? Neutrácet, více se usmívat nebo najít vysněného partnera? Ať už je to cokoliv - dopomůže Vám k tomu i lžíce másla denně! Protože není máslo jako máslo :) Celý článek


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny

Kremšnyty z domácího listového těsta jsou rodinným pokladem Vlasty Vybíralové z Tovačova (Video)

Publikováno: 2.01.2021
Kremšnyty nebo-li kremeše či také žloutkové řezy jsou dezert snů. O tom, jaké potřebujete suroviny a jak postupovat při přípravě tohoto dezertu uvidíte na videu... Celý článek

Novoroční recepty pro hojnost: čočkové karbanátky

Publikováno: 1.01.2021
Říká se, že chcete-li oplývat v následujícím roce penězi, nesmí chybět v novoročním menu nějaké jídlo z čočky. Ať už tomu věříte, nebo ne, na našich čočkových karbanátcích si můžete pochutnat naprosto kdykoliv. Celý článek


Recepty z regionů na silvestrovský stůl: jednohubky s šunkovou pomazánkou a křenem

Publikováno: 30.12.2020
Co dobrého připravit na silvestrovský stůl? Jednoznačně jednohubky, které si můžete zpestřit třeba naší šunkovou pomazánkou s křenem. Protože je v pomazánce jen pár surovin, vybírejte je pečlivě. Chuť každého z nich se totiž promítne do té výsledné. Celý článek

Vánoční recepty: kynutí šneci se špekem a pečeným česnekem

Publikováno: 27.12.2020
Pokud jste během vánočních svátků přeslazeni, pak byste si mohli pochutnat na našich šnecích z kynutého těsta. Aby vás nalákaly už jenom svou vůní, nesmí chybět trocha uzeného špeku a pečeného česneku, z něhož připravíme pikantní česnekovou pastu, ve&hell Celý článek

Recept na svíčkovou omáčku: není svíčková, jako svíčková!

Publikováno: 26.12.2020
Kdo by neznal recept a neochutnal svíčkovou - českou klasiku! Svíčková, to je smetanová omáčka z kořenové zeleniny. Dobrá svíčková je chloubou domácí kuchyně a specialitou mnoha restaurací. Celý článek

Recepty z regionů: pošírované hrušky s tvarohem a ořechy ve slaném karamelu

Publikováno: 26.12.2020
V chladném počasí nás rozhodně potěší něco sladkého. A protože je třeba se více prohřát, zalili jsme naše pošírované hrušky s tvarohem a ořechy ve slaném karamelu teplým voňavým kořeněným rozvarem. Celý článek

Zimní recepty: jogurtová polévka s pečeným lilkem

Publikováno: 25.12.2020
V zimním období si více než jindy pochutnáme rádi na nějaké vydatné polévce. Už jste do ní zkusili dát bílý jogurt z kozího mléka? Při jeho zapracování musíte být trpěliví, ale výsledná chuť rozhodně stojí za to! Je třeba ovšem vybrat nějaký kvalitní,&hel Celý článek

Vánoční recepty: štědrovečerní rybí polévka

Publikováno: 24.12.2020
Nedílnou součástí štědrovečerní tabule je rozhodně rybí polévka, jejímž základem je samozřejmě poctivý rybí vývar. A pak už je to jen na vás, jak moc popustíte uzdu své fantazie a doplníte další ingredience. Celý článek

Vánoce s recepty z místních surovin: africký sumeček a houbový Kuba

Publikováno: 23.12.2020
Rok se s rokem sešel a začínají Vánoce. Přestože mohou být letos trochu jiné než obvykle, nenechte se o ně ochudit. Abyste se naladili na tu správnou atmosféru, provoňte váš domov lahodnými recepty. Celý článek

Tradiční Vánoce na talíři: recepty na vánočního kapra

Publikováno: 23.12.2020
K tradicím a symbolům Vánoc u nás od konce 19. století patří vánoční kapr. Bez kapra na štědrovečerní tabuli by to možná v některých rodinách ani Vánoce nebyly. Kapr je kvalitní rybí maso, které se dá upravit na mnoho způsobů. Celý článek

Mezi vánoční tradice patří také bramborový salát

Publikováno: 21.12.2020
Kdo by neměl rád bramborový salát! Patří u nás mezi jedno z nejoblíbenějších jídel. Bramborový salát, to není jen vánoční příloha ke smaženému kaprovi. Bramborový salát vhodně doplňuje různé druhy masa. Celý článek