Recepty z české i světové kuchyně

Jednoduché recepty na vaření, pečení, smažení a grilování, které můžete snadno připravit. Recepty na jídla bezmasá, masová ale i sladká. Inspirujte se recepty na polévky, přílohy, saláty i ovoce a zeleninu. Jídlo, to není jen pokrm, který má zasytit, naplnit žaludek a doplnit energii. Jídlo má být také vonícím lákadlem, svátečním rituálem a společenskou záležitostí.

Dýňové kari v patisonu s kroketami a salsou

Publikováno: 23.07.2019
Velmi netradiční recept připravený z patisonu a dýní doplněný výbornými krokety z mangoldu a lahodnou salsu romesco musíte vyzkoušet. Pestré bezmasé menu sestavil oblíbený kuchař Hugo Hromas. Celý článek

Přesňáky Magdaleny Legáthové (Video)

Publikováno: 21.07.2019
Lokše plné povidel s mákem podle receptu ze Slovácka. Více na www.pochoutkovyrok.czDalší investiční videa naleznete na stránce video.kurzy.czZdroj: Youtube, kanál uživatele Český rozhlas Celý článek

Letní recepty: selské brambory s koprovým tvarohem a grilovanou zeleninou

Publikováno: 18.07.2019
Zemáky, erteple, zemská jablka, grule, okroše nebo bandury. To všechno jsou v různých nářečích brambory, které jsou nedílnou součástí našeho jídelníčku. Jsou lehce stravitelné, neobsahují tuk a téměř žádné bílkoviny. Celý článek

Sladké letní mlsání: panna cotta s pistáciemi a smetanou

Publikováno: 11.07.2019
Sladké letní mlsání může být i zdravé. Jogurty, tvarohy, kefír, smetana, ale také obyčejné kravské mléko jsou pravděpodobně nedílnou součástí obsahu vaší lednice. Jsou to suroviny, které jsou plné drahocenných živin, dobře chutnají a dají se kombinovat... Celý článek


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny

Regionální recepty: neznámý hunc z Pojizeří

Publikováno: 7.07.2019
Všichni milujeme jídla, která jsou snadná, chutná a levná. A pokud jsou navíc regionální, z lokálních surovin a zdravá, je to přesně to, co si rádi uvaříme. Hunc! Že jste o huncu ještě neslyšeli? Recept na zapečené brambory s kroupami pochází z Pojizeří.. Celý článek

Bramborové knedlíky s kaštanovým pyré Václava Ségla (Video)

Publikováno: 7.07.2019
Bramborové knedlíky plněné kaštanovým pyré, podávané s lehkým vanilkovým krémem a brusinkami. Více na www.pochoutkovyrok.czDalší investiční videa naleznete na stránce video.kurzy.czZdroj: Youtube, kanál uživatele Český rozhlas Celý článek


Recepty z nových brambor: bramboračka s pestem z medvědího česneku

Publikováno: 30.06.2019
Recept na rychlou polévku, která zažene hlad. Brambory mají totiž díky obsažené vláknině jeden z nejvyšších indexů sytosti (tj. míra schopnosti potravin snížit hlad a snížit potřebu energetického příjmu na několik dalších hodin). Celý článek

Recepty z hrnku: hrnkový jahodový koláč s bílou čokoládou

Publikováno: 25.06.2019
Jahody jsou jedním z nejoblíbenějších druhů ovoce. A nejlahodnější jsou v období sklizně, která u nás začíná na konci května a vrcholí v červnu a červenci. Vyrazte proto pro pár hrnků tohoto nízkokalorického ovoce plného vitamínů a minerálních látek a... Celý článek

Recepty z nových brambor: cuketovo-bramborové placky

Publikováno: 21.06.2019
Sklizeň raných brambor v Česku právě začala. V obchodě je nejlépe poznáte podle tenké loupající se slupky. Obsahují méně sušiny. Nejlépe chutnají, když jsou uvařené ve slupce na tzv. loupačku. Z brambor se dají kouzlit ale i jiné recepty. Celý článek

Lehké recepty z čerstvých surovin: jemný mrkvový krém

Publikováno: 20.06.2019
Horký začátek června a nadcházející letní sezóna si říkají nejen o odlehčený šatník, ale také o lehké recepty plné čerstvé zeleniny a kvalitních surovin z našich luhů a hájů. Nechte se inspirovat recepty na pokrmy, které zasytí, ale zbytečně nezatíží. Celý článek

Fenomén jménem toustís

Publikováno: 12.06.2019
Češi v posledních letech objevují rozmanité gastronomické lahůdky; teď se do našich kuchyní dostává i legenda toustís alias anglický muffin. Ať už se o anglické kuchyni říká ledasco, anglický muffin je rozhodně výjimkou potvrzující pravidlo. Celý článek

Bramborová buchta s jablky Martina Grabmüllera (Video)

Publikováno: 9.06.2019
Je to takový linecký koláč s náplní jablečného štrůdlu, svěží a šťavnatá pochoutka. Více na www.pochoutkovyrok.czDalší investiční videa naleznete na stránce video.kurzy.czZdroj: Youtube, kanál uživatele Český rozhlas Celý článek

Curyšské telecí se žampiony a rösti

Publikováno: 3.06.2019
Z pohledu gastronomie je Švýcarsko známé především svou čokoládou a fondue. Slyšeli jste ale už někdy o jejich rösti? Jedná se o tradiční přílohu z brambor, která se skvěle hodí například k telecímu masu. Celý článek

Flambované domácí jelito a hrušky s rokfórem

Publikováno: 25.05.2019
Nasládlá chuť hrušek se skvěle hodí k výrazné chuti rokfóru. Hugo Hromas, průvodce pořadu Ze dvora, to dobře ví. Proto svým divákům nabízí velmi voňavý recept na jelítka boudin noir s hruškami a pravým rokfórem. Celý článek

Plněná farmářská kapusta jako hlavní chod nebo příloha k masu

Publikováno: 23.05.2019
Kuchař Hugo Hromas v novém pořadu Ze dvora obdivuje krásy českého venkova a farem. V jednotlivých dílech představuje divákům radosti, ale i strasti života na statcích, hospodaření a práce na polích. Celý článek