Recepty z české i světové kuchyně

Chcete nápad na několikachodová menu, recepty na víkend, rychlou večeři nebo oběd ve všední den, rady a inspiraci ohledně vaření a zavařování? To vše najdete zde, včetně článků týkajících bylinek a koření, zajímavých surovin a plodin, jak je můžete při vaření použít a jak pracovat s jejich chutěmi. Káva nebo čaj? Máte vynikající recept od babičky, nebo od kolegů z práce? Podělte se s ním. Vegetariánské či veganské recepty v české kuchyni nacházejí stále více příznivců, pojďme tomu naproti.

Vydatné a lokální recepty: krémová polévka z pečeného česneku se špekem a krutony

29.11.2021

Krémové polévky zažívají každoročně na podzim velký boom. Aby taky ne! Pořádná porce husté polévky pohladí na duši a prohřeje celé tělo. Vyzkoušejte naši česnekovou, která je lehká na přípravu a potřebujete na ni minimum ingrediencí. Chuť zvýrazněte

Jogurtový koláč bez lepku

26.11.2021

Dali jste se na hubnutí - ale chuť na koláč je silnější? Tenhle si můžete dát bez obav - je bez mouky a plný zdravých surovin!

Sladký bar podle food blogerky: nepečené mini Pavlova

20.11.2021

Dopřejte milovníkům sladkého lákavý koutek plný dobrot. A je jedno, zda chystáte oslavu pro děti, nebo dospělé. Vysokou cukrařinu ale pro tentokrát vynechte. Místo toho vsaďte na jednoduché dezerty, základní vybavení a trochu toho dekoratérského umu.

Sladký bar podle food blogerky: nepečené cake pops

19.11.2021

Dopřejte milovníkům sladkého lákavý koutek plný dobrot. A je jedno, zda chystáte oslavu pro děti, nebo dospělé. Vysokou cukrařinu ale pro tentokrát vynechte. Místo toho vsaďte na jednoduché dezerty, základní vybavení a trochu toho dekoratérského umu.


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny



Sladký bar podle food blogerky: panna cotta s bílou čokoládou a malinami

18.11.2021

Dopřejte milovníkům sladkého lákavý koutek plný dobrot. A je jedno, zda chystáte oslavu pro děti, nebo dospělé. Vysokou cukrařinu ale pro tentokrát vynechte. Místo toho vsaďte na jednoduché dezerty, základní vybavení a trochu toho dekoratérského umu.

Sladký bar podle food blogerky: karamelové cupcaky

16.11.2021

Dopřejte milovníkům sladkého lákavý koutek plný dobrot. A je jedno, zda chystáte oslavu pro děti, nebo dospělé. Vysokou cukrařinu ale pro tentokrát vynechte. Místo toho vsaďte na jednoduché dezerty, základní vybavení a trochu toho dekoratérského umu.




Listopadové recepty: španělské ptáčky s houskovým knedlíkem

16.11.2021

Rajská, koprová, svíčková a… čtveřici našich tradičních omáček s hovězím masem uzavírá španělský ptáček. Snad všichni víme, o co jde – srolovaný plátek hovězího napěchovaný vejcem natvrdo, nakládanými okurkami, klobáskou, cibulí a špekem. Jedná se o mix

Listopadové recepty: jablečný štrúdl s rozinkami v rumu

15.11.2021

Téměř každá rodina má svůj rodinný recept na štrúdl z jablek. Liší se ve způsobu jejich přípravy i ve volbě těsta. My jsme zůstali u klasiky – oblíbeného listového těsta, o to více jsme si ale pohráli s jablky. Nechali jsme je zkaramelizovat společně se

Hrníčkové recepty: fazolky zapečené s vejci

14.11.2021

Fazolky jsou chutné a zdravé jídlo. Používáme je většinou jako přílohu, ale dobře zasytí i jako lehké hlavní jídlo. Nejlepší jsou čerstvé, ale použít se dají i ty mražené.

Listopadové recepty: vydatná bramboračka plná kořenové zeleniny a hub

12.11.2021

Vydatná polévka je přesně to, co v podzimním sychravém počasí spolehlivě zahřeje. Mezi takové patří pořádná bramboračka plná kořenové zeleniny a hub, které jí společně s česnekem, kmínem a majoránkou dodají pořádné grády. Nezapomínejte, že s výběrem ...

Listopadové recepty: dýňové placky

11.11.2021

S barvami podzimu se jednoznačně ztotožňuje dýně. Její nádherně oranžová barva je lákavá nejen pro oči, ale i pro naše chuťové pohárky. Receptů na polévku z této nádherné zeleniny je mnoho, proto zařazujeme inspiraci na dýňové placky. Základem je dýně

Hrníčková polévka z tykve po maďarsku

5.11.2021

Receptů na polévku z tykve nebo dýně je mnoho. Tento recept využívá tykev pro vývar, ve kterém se vaří další zelenina a přidávají se jemné nudle. Polévka zahřeje a veříme, že i zachutná.

Martina Průšová: Z anorexie mě vyléčila láska k činkám!

5.11.2021

Dá se z mentální anorexie úplně vyléčit? Nebo je to věc, která ve Vás zůstane navždy? Téma, které v našich rozhovorech otevíráme už poněkolikáté - tentokrát s koučkou, bývalou fitness závodnicí a v posledních měsících také úžasnou spolupracovnicí s naší

Podzimní recepty z kvalitních surovin: opečené tvarohové knedlíčky s rozvařenými hruškami a žmolenkou

4.11.2021

Když si dáváte na podzim něco sladkého, zmrzlina to nejspíš nebude. Proto jsme připravili dezert, který je nejlepší ještě teplý. Hřejivý pocit doplní rozvařené voňavé hrušky se skořicí. Tyto suroviny dělají společnost příjemně vláčným tvarohovým knedlíčků

Podzimní recepty z kvalitních surovin: zapečené palačinky se sýrem, šunkou a zeleninové hranolky

31.10.2021

Lákavě tenoučké palačinky na slaný způsob se šunkou a sýrem mohou potěšit nejen mlsné jazýčky dětí, ale také celou rodinu i přátele. Mějte na paměti, že malé množství surovin v receptu o to více vyžaduje jejich kvalitu. Proto v obchodě vybírejte pečlivě.