Když se řekne DOMÁCÍ KINO - část 1.

Každé domácí kino, ať už velké nebo malé, zprostředkovává váš kontakt s reprodukovaným obrazem a zvukem. Aby bylo možné docílit v domácích podmínkách podobného zážitku jako v kinosále, je nutné vytvořit obraz i zvuk dostatečně velký, odpovídající velikosti vaší místnosti a vaší pozorovací vzdálenosti.

Než se rozhodnete domácí kino koupit

Než začnete domácí kino kupovat, velmi dobře si rozmyslete co od domácího kina očekáváte a kolik jste ochotni do jeho nákupu investovat. Máte-li v kapse deset tisíc a těšíte se až si pustíte na systému domácího kina koncepce „vše v jednom" v rodinném domku s obývákem o velikosti 50m² poslední bondovku na DVD disku, tak na to raději zapomeňte a nevyhazujte zbytečně své peníze. Naopak, sdílíte-li s dalšími čtyřmi sousedy stejné patro jednoho panelového domu a hodláte ve svém obýváku o rozměrech 3,5 x 4,5m postavit pět sloupových reprosoustav a dva aktivní subwoofery, tak se zamyslete nad vhodností takové investice. Jsou to sice dva extrémy ale i s nimi se setkáváme. Zvláště s tím prvním. Celé nakupování by mělo být o rovnováze mezi vašim očekáváním, skutečnými potřebami a výši vaší investice. Svůj nákup nejprve pečlivě zvažte!

Nešetřete na špatném místě

Naše obecná rada zní: nejméně šetřete na přístroji určeném k reprodukci obrazu a reprosoustavách! Důvod je prostý, když nic jiného, budete mít oba přístroje denně na očích (a uších) a tak vám váš nákup budou stále připomínat. Hned v těsném závěsu by měl následovat AV přijímač / zesilovač. Na pomyslném konci zůstává DVD přehrávač. U něj je největší pravděpodobnost pozdější výměny za něco jiného. Vzpomeňte si, jak jste postupně od vašich zesilovačů odpojovali kazetové přehrávače a místo nich zapojovali CD přehrávače. Pokrok nezastavíte.

V příští části se podíváme na jednotlivé přístroje, z kterých se domácí kino skládá.

Autor: Martin Cieslar
KINODOMA – Vaše domácí kino!

Další části:
Když se řekne DOMÁCÍ KINO - část 2. - z čeho se... 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Aktuální téma