Finep - v r.04 stoupl prodej větších bytů

Při výběru bytu hrála velkou roli dopravní dostupnost

Z bilance prodeje, kterou provedla developerská společnost FINEP za rok 2004 vyplývá, že stále nejvíce oblíbené jsou byty 2+kk. Pozorovat lze ale stoupající čísla prodejů u bytů větších, zejména 3+kk. Velmi dobře je tato tendence patrna u projektu Bytový park Prosek. V rámci tohoto projektu se za necelé 3 měsíce prodalo 24 bytů 3+kk, což je 36% ze všech tam projektovaných 3+kk.

Zájem o byty s výměrou přes 60 m2 je zřejmý hlavně u luxusnějších projektů. „Tyto byty si kupují lidé, kteří jsou již ekonomicky zajištěni a rozhodli se investovat do kvalitního bydlení“, říká ing. Michal Kocián, předseda představenstva FINEP a dodává: „například v rámci projektu Mazanka většinu prodaných bytů tvoří byty v dispozicích 3+kk a větší.“

"Lze říci, že zájem o koupi bytu v Praze je stabilně vysoký. Velký zájem je například o Bytový park Prosek. I když se byty začaly prodávat v období ne až tak příznivém – před Vánocemi, prodalo se za necelé 3 měsíce 110 bytů – tj. 35,3%. A to se začne stavět až na jaře“, konstatuje ing. Kocián.

Z bilance také vyplývá, že důležitým faktorem při výběru bytu byla dobrá dopravní dostupnost lokality. U prodejně úspěšného projektu Bytový park Prosek se staví nová stanice metra C – Prosek I, Trojskému vrchu pomohlo prodloužení trasy C metra do stanice Ládví. Úspěšnost projektů Kaskády Barrandov podpořila nová tramvajová rychlodráha.

Zdroj: TZ Finep

 

 

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Nové bydlení