Úročení hypoték snižují také Raiffeisenbank a Wüstenrot

S účinností od 7. února 2005 snižuje Wüstenrot hypoteční banka pětiletou a dvouletou úrokovou sazbu o 0,25 procentního bodu. Toto snížení se týká všech typů nabízených hypoték. Úroková sazba s fixací na 5 let u hypotečních úvěrů určených na financování vlastního bydlení začíná nyní již na 4,35 % p.a., bankou garantovaná pětiletá sazba činí 4,55 % p.a.

Úplný přehled úrokových sazeb a podrobnou nabídku Wüstenrot hypoteční banky naleznete na www.wuestenrot.cz .

Bližší informace se můžete také dozvědět na tiskové konferenci společností Wüstenrot, která se koná 10. února od 10 hodin v budově stavební spořitelny Wüstenrot, Janáčkovo nábřeží 41, Praha 5.

 

doc. Ing. František Pavelka, CSc.

předseda představenstva WHB a tiskový mluvčí


Tentokráte klesá úroková sazba fixovaná na 3 roky z dosavadních 3,99 % na nových 3,88 procenta. Od konce listopadu loňského roku tak tříletá fixace klesla už potřetí, celkem se za poslední dva měsíce tříletý fix snížil téměř o 0,6 procentního bodu. Zatímco ještě v listopadu by klient při průměrném úvěru ve výši 1,3 milionu se splatností 20 let zaplatil měsíční splátku úvěrů s tříletou fixací 6556 korun, nyní zaplatí 6117 korun a ušetří tak více než 400 .

Aktuální nejnižší úrokové sazby Raiffeisenbank jsou: 1rok 2,97 procenta, 3 roky 3,88 procenta, 5 let 4,39 procenta, 10 let 4,95 procenta, 15 let 5,22 procenta.

Nejnižší úroková sazba pro hypotéky fixované na 5 let klesá od 1. února na 4,39 procenta z dosavadních 4,50 procenta. Splátka průměrného úvěru tak zlevní o několik set korun. Hypotéky s pětiletou fixací přitom klienti využívají nejčastěji, představují přibližně třetinu
ze všech poskytnutých hypoték.

Raiffeisenbank a.s. snižuje rovněž úročení  hypoték s nejkratší možnou dobou fixace, tedy
se sazbou stanovenou na jeden rok. Tato sazba se dostává pod tři procenta a aktuálně činí
2,97 procenta oproti předchozím 3,25 procenta. „Rovněž o úvěry s jednoletou sazbou je
u klientů velký zájem, využívá je přibližně 30 procent všech žadatelů o hypoteční úvěr,“ dodal Marek Richter. Jednoletá fixace úrokové sazby je vhodná pro ty klienty, kteří chtějí využít současných rekordně nízkých sazeb.

Tomáš Kofroň, Raiffeisenbank



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Bydlení rubrika