Co by byla zahrada bez trávníku ?

Realizace zahrad

 

Co by byla zahrada bez trávníku? Trávník je základem každé zahrady. V kombinaci s výsadbami stromů, keřů a květin vytváří prostor, který Vám umožní setřást každodenní stres a únavu.

 

Nabízí se variantní řešení travnatých ploch výsevem nebo pokládkou předpěstovaných travních koberců. Díky dodavatelům travních osiv jako jsou Barenbrug, Osiva Uni a dalších se zvyšuje možnost zajistit optimální složení travní směsi pro Vaši zahradu a způsob využití. Současným trendem není pouze zakládání tzv. reprezentačních trávníků anglického typu, ale realizuje se i osetí přírodních kvetoucích luk, suchých stanovišť, selských dvorů atd. speciálními směskami osiv.
Pokud nechcete na svůj trávník čekat, nabízí se možnost položení předpěstovaného travního koberec, umožňující takřka okamžité využití plochy. Můžete tady ráno odcházet ze „suchopáru” a večer ulehnout na vlastním dokonalém trávníku. Používané travní koberce pocházejí od vybraných tuzemských i zahraničních dodavatelů garantujících vysokou kvalitu a složení travní směsi dle Vašeho výběru.

 

Voda základ života. Tato školní poučka platí v případě zahrady dvojnásob. Aby vynaložená investice nepřišla nazmar kvůli suchu, lze si pořídit automatické závlahové systémy složené z komponentů firem Rain Bird či Hunter, které Vám umožní nejen plný zážitek z vitální a krásné zahrady po celý rok, ale kromě úspory času přinesou i úsporu finanční, díky optimální prostorové i objemové distribuci vody. Samozřejmostí je uživatelsky příjemná a jednoduchá obsluha a reakce systému na počasí.

 

Jednoduchou a elegantní možností jak trávník udržet ve správném tvaru a zároveň co nejvíce zjednodušit a ulehčit jeho sečení jsou obruby z ušlechtilé nerezové oceli Gartenprofil 3000.

Snadná montáž, kdy pouze za použití plastového kladiva a fixačních tyčí zatlučete obrubu do vlhké země přesně v takovém geometrickém tvaru jaký potřebujete, Vám umožní vytvořit či ohraničit libovolné záhony či předěly. Decentní nerezový lem je shora zaoblený a nehrozí tak žádné poranění ani poškození Vaší sekačky. Mimořádnou výhodou tohoto profilu je kvalita a stálost použitého materiálu , který Vám umožní vytvořit trvalé a přitom variabilní hranice jednotlivých porostů nebo povrchů v zahradě.

Ohraničení záhonů, rašelinišť, cest a trávníků jistě ocení i Vaše sekačka, která bude sekat pouze tam kde má a to co má. Vyhnete se čištění sekačky od mulčovací kůry a dalších nečistot.

Profily ve výškách 15 a 30 cm lze použít také ve variantě L-profilu na terasy ploché střechy atd. Bez nutnosti kotvení a porušení hydroizolace lze vytvořit vyvýšené terasy či záhony.

Gartenprofil 3000 najdete ve svém zahradním centru a u odborných zahradnických firem. Další informace na Internetu pod: www.baobab.cz, www.gartenprofil3000.com,

 

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Aktuální téma