Raiffeisenbank snižuje 15letý fix hypoték pod 5%

S účinností od dnešního dne Raiffeisenbank a.s. opět zlevňuje hypoteční úvěry. Klesají sazby jak u sazeb fixovaných na kratší období, tak i úroky fixované na maximálně možných 15 let. Snižují se rovněž vybrané sazby u amerických hypoték. Hypotéky od Raiffeisenbank tak patří k nejlevnějším na trhu.

 

K největšímu poklesu dochází právě u sazby fixované na 15 let. Zatímco doposud činila tato sazba 5,22 procenta, od nynějška klesá na 4,95 procenta. Při průměrném úvěru kolem 1,3 milionu korun tak klient na měsíční splátce ušetří přibližně dvě stě korun. „Úvěry fixované na 15 let volí především ti klienti, kteří chtějí mít jistotu stabilních úrokových sazeb a splátek po většinu doby splácení hypotečního úvěru,“ vysvětlil produktový manažer hypotečních úvěrů Raiffeisenbank Marek Richter.

 

Banka zároveň přistoupila k dalšímu snížení sazeb fixovaných na jeden a tři roky. Tříletá sazba klesá o 0,1 procentního bodu na 3,67 procenta a jednoletá o 0,03 bodu na 2,58 procenta. Obě sazby se tak řadí mezi nejnižší na trhu. Tyto sazby přitom banka letos snižuje již poněkolikáté, naposledy je měnila na počátku května.

 

Ke změnám dochází rovněž u účelové i neúčelové formy americké hypotéky Univerzál. Jednoletá sazba u neúčelové formy klesla z 5,08 na 4,85 procenta, zatímco sazba stanovená na 15 let se snížila z 6,99 na 6,56 procenta. Měsíčně tak klient s průměrným úvěrem ušetří více jak 300 .

 

Raiffeisenbank v prvním čtvrtletí letošního roku zaznamenala zhruba 80procentní nárůst zájmu o úvěry – kromě pokračujícího poklesu úrokových sazeb k růstu přispívají i hypoteční novinky, které zjednodušují a zrychlují celý proces vyřízení úvěru. Na jaře banka zjednodušila poskytování úvěrů na výstavbu nemovitosti a představila hypotéku na 100 % zastavované nemovitosti.

 

Tomáš Kofroň

Raiffeisenbank a.s.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Hypotéky