Živnobanka prodala v 1H dvakrát více hypoték než loni

Živnostenská banka poskytla v letošním prvním pololetí hypoteční úvěry za celkem 1,254 mld. , což je o 126 % více než ve stejném období loňského roku. Na bydlení banka v první polovině roku poskytla 573 hypoték za 1,004 mld. , objem hypotečních úvěrů pro malé podniky a živnostníky dosáhl 250 mil. .

 

„Pololetní výsledky v prodeji hypoték potvrzují, že se Živnostenské bance podařilo i na tak konkurenčním trhu, jako jsou hypotéky, výrazně prosadit. Zvýšili jsme řádovým způsobem jak prodeje ve vlastní pobočkové síti, tak prodeje realizované prostřednictvím externích partnerů. Nové obchody přinášejí také projekty malého developmentu, které jsme začali financovat na počátku roku,“ řekla Helena Suchánková, ředitelka odboru vývoje produktů a řízení segmentů Živnostenské banky.

 

U nových úvěrů klienti nejčastěji volili pětiletou variantu fixace (zhruba ve 40 procentech případů) a jednoletou fixaci (ve 35 procentech případů). Poklesla obliba tříleté fixace, ojedinělý byl mezi klienty zájem o 10tiletou fixaci. Stále větší dostupnost hypotečních úvěrů vede k tomu, že postupně klesá také průměrný věk žadatelů a jejich čistý měsíční příjem.  Poklesla i průměrná výše úvěru, která činila v prvním pololetí 1,8 mil. .

 

Banka na počátku roku rozšířila flexibilitu parametrů u hypotečních úvěrů. Hypoteční úvěr banka poskytuje ve standardní variantě až do 80 % hodnoty zastavené nemovitosti. Při dozajištění termínovaným vkladem banka nabízí financování až do 100 % hodnoty nemovitosti. Minimální částku úvěru snížila na 200 tisíc , maximální splatnost úvěru naopak prodloužila z 20 na 30 let.

 

 

Ivo Polišenský

Tiskový mluvčí


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Bydlení rubrika