GE MB hlásí za 1H růst poskytnutých hypoték o 42%

Zájem klientů o hypoteční úvěry GE Money Bank pokračoval i v prvním pololetí letošního roku. Především díky rekordně nízkým úrokovým sazbám a úspěchu Hypotéky naopak vzrostl celkový objem hypoték, které GE Money Bank již poskytla klientům, na 8,8 miliardy korun. V meziročním porovnání to představuje nárůst o 42 %. 


Celkové portfolio poskytnutých hypotečních úvěrů dosáhlo ke 30. červnu 2005 více než 10 tisíc úvěrů v objemu 8,8 miliardy korun. Celkový objem se v porovnání s koncem loňského června zvýšil o 42 %. Nejčastěji klienti volí hypotéky s pětiletou fixací úrokové sazby. Stále častěji využívají také fixaci tříletou.

 

„V porovnání s dalšími typy úvěrů vykázaly hypotéky nejrychlejší růst. Pochopitelně byl jedním z důležitých vlivů na rostoucí zájem o hypoteční úvěry výrazný pokles úrokových sazeb. GE Money Bank v průběhu prvního pololetí snížila úrokové sazby několikrát a v současnosti činí např. sazba hypotéky Premium s jednoletou fixací jen 2,29 % p.a.,“ řekl Stanislav Rokos, manažer hypoték GE Money Bank. „S velkým zájmem klientů se setkala nově představená Hypotéka naopak, kterou jsme uvedli na trh v dubnu. Ta umožňuje klientům získat ještě před výběrem nemovitosti neodvolatelný závazek výše a podmínek úvěru již třetí den po doložení příjmů. Klient pak může v klidu až devět měsíců vybírat nemovitost,“ dodal.

 

„Dalšími zajímavými trendy, u nichž jsme v uplynulém pololetí pozorovali posílení, je využívání hypoték i k jiným účelům, než jen k nákupům nemovitostí. Posiluje především používání hypotečních úvěrů k rekonstrukcím a renovacím,“ dodal Stanislav Rokos.


První pololetí bylo v GE Money Bank celkově ve znamení inovací. Kromě Hypotéky naopak banka představila další zlepšení zaměřená zejména na zjednodušení a zrychlení procesu sjednávání hypotečního úvěru. Pro klienty se tak stalo uzavření smlouvy a čerpání i vedení hypotéky snazší, rychlejší a flexibilnější. GE Money Bank zjednodušila žádost i smlouvu o úvěru, požaduje o pětinu méně dokladů než dříve a k lepší orientaci klientů slouží také snadné návody, které jsou klientům sestaveny na míru dle jejich potřeb. Zjednodušily se zároveň i podmínky čerpání úvěru.

 

TZ GE Money Bank



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Bydlení rubrika