Raiffeisenbank nabízí zvýhodněné úvěry pro bytová družstva

Zvýhodněný investiční úvěr umožní společenstvím vlastníků investovat do oprav bytových domů. Úvěry lze získat až na 100 % plánované investice, budou poskytovány i bez zajištění nemovitým majetkem.

 

Raiffeisenbank a.s. od počátku září přichází na trh s novým produktem: zvýhodněným investičním úvěrem pro společenství vlastníků bytových jednotek. Pomocí tohoto úvěru  je možné financovat rekonstrukci bytových domů, např. oprav střech, výměn oken či zateplení fasády. „Stále více lidí chce zvelebovat a vylepšovat nejen vlastní bydlení, ale i společné prostory bytových domů. Při nedostatku financí na podobné úpravy je náš zvýhodněný úvěr ideální možností,“ vysvětluje ředitelka bankovnictví pro malé a střední firmy Raiffeisenbank Eva Machová.

 

Zájemci o úvěr přitom nemusejí mít ve fondu oprav naspořené žádné vlastní peníze, banka nabízí ojedinělou možnost financování až 100 procent plánované investice. Lze navíc využít i možnosti úvěru bez zajištění hmotným majetkem. Půjčku do pěti milionů korun se splatností do pěti let banka poskytne vždy bez takového zajištění. Stejně tak bez hmotného zajištění je jakýkoli úvěr ve výši do 200 tisíc korun na jednu bytovou jednotku.

 

Splatnost úvěru je až 15 let a lze jej získat ve výši 500 tisíc až 50 milionů korun. Úrokové sazby  se pohybují od 3,4 procenta v závislosti na délce fixace úrokové sazby. Úrok přitom může být zafixován na 1,3,5,10 a 15 let. Banka navíc zájemcům pomůže i s administrativou, připraví vzory materiálů pro rozhodnutí valné hromady společenství o přijetí úvěru. V případě úvěru zajištěného nemovitostí Raiffeisenbank sama provede odhad nemovitosti za výhodný poplatek 5.000 , klient tedy může ušetřit až desetitisíce korun. Banka k úvěru rovněž nabízí bezplatné poradenství pro využití výhod státního programu PANEL.

 

Tomáš Kofroň

Raiffeisenbank a.s.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality