Citibank nabízí hypotéky ve spolupráci s Hypoteční bankou

Praha, 14. září – Od počátku tohoto týdne rozšířila Citibank a.s. nabídku svých produktů
o hypoteční úvěry, které nabízí ve spolupráci s Hypoteční bankou. Nový produkt nese název Citibank hypoteční úvěr, je určen pouze fyzickým osobám a může mít podobu jak klasické (nemovitostní), tak i tzv. americké (neúčelové) hypotéky.

 

Poskytovatelem úvěru a věřitelem klienta je Hypoteční banka. „Naším cílem je nabídnout klientům produkty a služby nejvyšší kvality. Při výběru spolupracující banky jsme tedy kladli největší důraz na to, aby byla schopna uspokojit i ty nejnáročnější potřeby klientů, měla na trhu dobré renomé a navíc byla nezávislá. Proto jsme zvolili Hypoteční banku a uvedli na trh Citibank hypoteční úvěr, který patří v České republice mezi cenově nejatraktivnější,“ uvedl šéf retailové banky v rámci Citibank Bert Pijls.

 

Hypoteční banka vždy byla leaderem v novinkách. Jako první českým zákazníkům přinesla například stoprocentní hypotéku nebo variabilní splácení. Jsem rád, že spolu se Citibank přinášíme další novinku – těsnou spolupráci dvou nezávislých bank. Hypotéka, kterou jsme vytvořili, v sobě nese hlavní výhody úvěrů od Hypoteční banky - rychlost, výhodná úroková sazba a odstranění zbytečných nákladů, jako je nutnost otevření běžného účtu či  životní pojistka,“ říká k tomu Jan Sadil, předseda představenstva a generální ředitel Hypoteční banky.

 

Výhodou Citibank hypotečních úvěrů je nízká úroková sazba, která aktuálně pro klienty Citibank začíná na 2,7 % p.a. v případě fixace na jeden rok a úvěru do 70 % hodnoty nemovitosti. U fixace na pět let například činí úrok 3,69 % p.a., což je jedna z nejnižších sazeb na trhu. Všechny úrokové sazby jsou přitom garantované, což znamená, že banka nebude stanovovat individuální sazbu pro každého klienta podle jeho ohodnocení, ale garantuje sazby vyhlášené v aktuálním sazebníku. Klienti Citibank, kterými mohou být například i jen držitelé kreditních karet či příjemci osobních půjček, mají úrokovou sazbu u hypotečních úvěrů na rozdíl od neklientů nižší o dvě desetiny procentního bodu. Pro ostatní začíná aktuálně úroková sazba na 2,9% p.a. (fixace 1 rok, 70% ceny nemovitosti).

 

Úvěry jsou poskytovány až na 100 % hodnoty nemovitosti s postupným nebo jednorázovým čerpáním a splatností od pěti do třiceti let. Mezi jejich výhody patří také skutečnost, že čerpání hypotéky je možné i bez otevření účtu u Citibank. „Jsme toho názoru, že by klienti neměli být nuceni do nákupu žádných produktů, není-li to nezbytné. Proto poskytujeme nejen hypoteční úvěry, ale i například osobní půjčky či kreditní karty bez nutnosti zřízení běžného účtu,“ dodal Bert Pijls. Poplatek za zpracování úvěru je účtován a hrazen jen v případě jeho schválení.

Přehled garantovaných úrokových sazeb (p.a.)
Citibank hypotečního úvěru

Typ úvěru

Fixace sazby na období

1 rok

3 roky

5 let

10 let

15 let

na nemovitost, do 70 % hodnoty nemovitosti

2,90%

3,55%

3,89%

4,70%

4,91%

na nemovitost, od 70 do 85 % hodnoty nemovitosti

3,25%

3,90%

4,24%

5,05%

5,26%

na nemovitost, od 85 do 100 % hodnoty nemovitosti

3,40%

4,05%

4,39%

5,20%

5,41%

neúčelový (americká hypotéka), do 70 % hodnoty nemovitosti

5,21%

5,60%

5,97%

-

-

Stávající klienti Citibank a.s. navíc získávají slevu úrokové sazby ve výši
0,2 procentního bodu

 

Přehled základních poplatků Citibank hypotečního úvěru

Poplatek za zpracování úvěru na nemovitosti pro vlastní bydlení
a nepodnikatelské účely

- výstavba, oprava, rekonstrukce, modernizace

0,8 % z výše úvěru
(min. 6000 , max. 25 000 )*

- ostatní účely (např. koupě nemovitosti)

0,6 % z výše úvěru
(min. 5000 , max. 20 000 )*

Poplatek za zpracování úvěru bez uvedení účelu (neúčelová hypotéka)

0,6 % z výše úvěru
(min. 5000 , max. 20 000 )*

Poplatek za správu úvěru

- bez státní fin. podpory

150 měsíčně

- se státní fin. podporou

220 měsíčně

* Poplatek za zpracování úvěru je účtován a hrazen jen v případě schválení úvěru.

 

 

Uzavřít smlouvu lze na každé pobočce Citibank a.s., informace lze získat i na infolince CitiPhone 844 888 844, nebo stránce www.citibank.cz.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Hypotéky