FINEP: Císařku pro nás postaví Metrostav

Tento týden byla podepsána smlouva mezi společnostmi FINEP
a Metrostav a.s. o zajištění výstavby areálu rezidenčního bydlení Císařka. Stavbu budou realizovat výrobní divize 6 a 3 společnosti Metrostav. Důvodem vítězství Metrostavu ve výběrovém řízení byly referenční zkušenosti s bytovou výstavbou,  postavení společnosti a její stabilita na českém stavebním trhu, které jsou zárukou včasného a kvalitního dokončení stavebních prací. Poblíž známé Ladronky bude celkem postaveno 207 bytů a 4 rodinné vily.

 

„Lokalita je ve vnitřní Praze ojedinělá a je jedním z posledních pozemků k nové výstavbě, který nabízí kvality jak co se týká infrastruktury, tak i umístění uprostřed zeleně,“ říká technický ředitel a člen představenstva společnosti FINEP Ing. Tomáš Zaněk a dodává: „V poslední době zaznamenáváme v oblasti výběru bydlení trend návratu do města, kdy každodenní dojíždění ze satelitních městeček v okolí Prahy je časově stále náročnější.

 

„Obytný soubor Rezidence Císařka je situován v jedinečné pražské lokalitě. Kompozicí a celkovým řešením vytváří vícero variant obytného prostředí,“ popisuje jedinečnost lokality architekt projektu Petr Bouřil z architektonického atelieru ABM architekti. „Parkovým uspořádáním a koncepcí zeleně pak bezprostředně navazuje na přirozené plochy zeleně vrchu Skalka a Pobělohorské stráně,“ dodává Petr Bouřil.

 

„Pro Metrostav jde o historicky první realizaci rezidenčního projektu pro společnost FINEP“ říká obchodní náměstek divize 6 společnosti Metrostav a.s. Ing. Jiří Sládek a dodává: „Naše firma na této realizaci uplatní své bohaté zkušenosti z výstavby bytových projektů, které realizuje na území celé České republiky. Projekt je navíc architektonicky velmi zdařilý a věříme, že bude dokončen k celkové spokojenosti investora i budoucích zákazníků“, dodává Ing. Sládek.

 

Bydlení v rezidenčních projektech situovaných do zeleně vyhledávají především lépe zajištěné mladé rodiny či svobodní mladí lidé, kteří chtějí mít na dosah ruky zábavu, nákupní možnosti či školy. Zároveň vyžadují dostatek zeleně, aby si mohli doma odpočinout. Podle tohoto klíče koncipujeme naše nejnovější projekty, jako například Bydlení Mazanka nebo právě Rezidenci Císařka,dodává Ing. Zaněk.

 

Nový projekt „Rezidence Císařka“ poblíž bývalé stejnojmenné viniční usedlosti vznikne ve dvou etapách. I.etapa v západní části pozemku bude představovat klidnou oázu s cca 207 byty všech velikostí (od 1+kk až po 5+kk) a bude dokončena v roce 2007. Otevřenější II.etapa ve východní části s cca 100 byty a komerčními plochami bude dokončena přibližně o 2 roky později. Ceny nového projektu, jehož prodej FINEP zahajuje v těchto dnech, se pohybují v rozmezí 35 000 – 53 000 /m2 bez DPH.

 

 

Další informace k projektu:

 

Počet bytů:                 první etapa 207 bytů

Dispozice bytů:          1+kk –  46 m2

2+kk –  56 m2                                                                                             3+kk –  83 m2

                                   4+kk –  106 m2

                                    5+kk –  168 m2

             

Nejmenší byt:             1+kk ( 35,8 m2)

Největší byt:  5+kk  (byt 185,6 m2 + terasa 53,9 m2)

 

Metr čtvereční bytové plochy se prodává v závislosti na poloze bytu v objektech v rozmezí od 35.000 /m2 do 53.000 /m2 bez DPH.

Předpokládané ukončení výstavby:  2007 – první etapa

 

Lokalita:

Z hlediska občanské vybavenosti je výhodou blízká základní škola Na Homolce a snadná dosažitelnost špičkového zdravotnického servisu v nemocnicích Na Homolce a Motole.

Při ulici Podbělohorská se dále počítá v rámci vlastní výstavby s rozšířením o další služby, obchody a restauraci, které dotvoří zázemí kvalitního bydlení v dnešním slova smyslu. V příjemné vzdálenosti od klidné lokality se nachází také jedno z nejrušnějších obchodních, kulturních a komerčních center dnešní Prahy Nový Smíchov, pozitivem je dobré spojení s Shopping parkem Zličín. Pro milovníky sportu je kromě již zmíněné Ladronky a v přímém sousedství se nacházejících otevřených hřišť a tenisových kurtů velkým plusem i blízkost Strahovského kopce s vysokou koncentrací sportovišť včetně plaveckého bazénu.

 

Dopravní spojení:

Velmi dobře přístupná Plzeňská a také Bělohorská ulice, propojené ulicí Podbělohorskou, představují i nejdůležitější dopravní spojnice jak s centrem Prahy, tak se všemi hlavními výpadovkami mířícími na západ, ať už jde o Plzeň, Karlovy Vary, nebo o Pražský okruh s návazností na Slaný a letiště v Ruzyni. Při tom zůstává vlastní areál přístupný jen pro cílovou dopravu, čímž je eliminována možnost obtěžování obyvatel dopravní zátěží blízkých tepen.

Také obsloužení lokality MHD je odpovídající -  od areálu na východ se nachází autobusová zastávka Spiritka a na západ zastávka Weberova, které zajišťují spojení na metro B (Anděl) během 7 až 10 minut. Nejbližší sportovní a rekreační plochy jsou během několika minut bezpečně dosažitelné pěšky či na kole.


Zdroj TZ FINEP



Využijte snadných nákupů digitálních kamer a natočte si svou dovolenou. Velký výběr, výhodné ceny.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zpráva dne z Nového bydlení