Raiffeisenbank - hypotéka na základě obratu podnikatele


K prokázání dostatečné bonity potřebné k získání hypotečního úvěru již není nutné pouze potvrzení o příjmu. Raiffeisenbank a.s. nově uděluje hypotéky i na základě obratu podnikatele.

 

Raiffeisenbank a.s. přichází ze zcela novým způsobem prokazování příjmu při žádosti
o hypoteční úvěr. Klienti z řad podnikatelů či společností s ručením omezeným nově mohou získat úvěr i na základě jejich obratu. „Nově nepotřebujeme k prokázání dostatečné finanční stability klienta jen jeho zisk, ale můžeme brát v úvahu i určitou část jeho ročních tržeb.
To otevře cestu k hypotečním úvěrům další významné skupině klientů,“ uvedl produktový manažer Raiffeisenbank Marek Richter.

 

Udělení úvěru tak bude posuzováno na základě procenta z ročního obratu. U podnikatelů
se bude brát v úvahu 15 % z obratu, více zvýhodněna budou tzv. svobodná povolání. Lékaři, advokáti, auditoři, notáři, exekutoři či daňoví poradci tak k prokázání své schopnosti splácet budou moci doložit až 30 % ze svého celkového obratu. U společností s ručením omezeným s jediným vlastníkem pak banka bude v úvahu brát částku ve výši 10 % z obratu.

 

Účelové úvěry kalkulované podle těchto příjmů Raiffeisenbank nabízí do 5 milionů korun, s financováním do 70 % hodnoty zastavené nemovitosti. Úroková sazba je o 0,5 % vyšší
než u běžných úvěrů. MuÚvěr je určen pro klienty, kteří prokážísí být minimálně dvouletou historii podnikání.

 

Raiffeisenbank již letos na podzim rozšířila dostupnost hypoték, když představila hypotéku
bez doložení příjmu poskytovanou společně se společností Simply. V tomto případě klient bance dokládá pouze žádost o úvěr obsahující prohlášení o své majetkové a finanční situaci,
na základě kterého banka rozhodne o přidělení úvěru.

 

Tomáš Kofroň

Raiffeisenbank a.s.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Bydlení rubrika