Skanska - Veronské náměstí

P r a h a (7. prosince 2005) – Veronské náměstí na rozhraní Horních Měcholup a Petrovic znovu ožívá díky modernímu víceúčelovému komplexu, který nabízí 353 nových bytů, kancelářské a komerční plochy. Projekt v hodnotě bezmála 940 milionů korun, jenž byl v těchto dnech předán do užívání, postavila společnost Skanska CZ v období od dubna 2004 do listopadu 2005. Investorem projektu bylo Hlavní město Praha. 

 

„Pro Veronské náměstí a celé Petrovice znamená tento projekt výraznou změnu k lepšímu – jsme přesvědčeni o tom, že celková kvalita bydlení v této lokalitě je nyní výrazně vyšší. Pro místní obyvatele to znamenalo mnohá omezení během výstavby, ale nyní se tato část města výrazně zmodernizovala, přibude zde mnoho služeb a obchodů, takže se lokalita pro své obyvatele stala bezesporu přívětivější,“ sdělil starosta Prahy 15 Jan Nádvorník.

 

Novou stavbu na rozhraní Horních Měcholup a Petrovic tvoří trojúhelníkový komplex pěti budov, v jehož středu se nachází místo pro odpočinek a relaxaci místních lidí s množstvím zeleně a dětskými hřišti.  

 

„Tento projekt dotváří prostor stávajícího Veronského náměstí. Vznikl zde moderní víceúčelový komplex budov s množstvím zeleně v okolí a pro děti místních obyvatel zde bylo vybudováno několik bezpečných hřišť, jež splňují nejpřísnější požadavky Evropské unie na povrch a mobiliář dětských hřišť,“ sdělil člen představenstva a výkonný ředitel Divize Pozemní stavitelství Čechy společnosti Skanska CZ Jiří Bažata.

 

Celý areál je rozdělen do pěti samostatných celků, které nabízejí 353 bytů různých velikostí s množstvím lodžií, balkonů a teras. Součástí jsou také prostory pro obchody a kanceláře. Bloky A,B,C a I jsou objekty bytové a blok D věžový polyfunkční objekt nabízí jak moderní byty, tak prostory pro komerční využití.

 

Bytový dům A se nachází v severní části zástavby. Skládá se z osmi nadzemních podlaží, kde je umístěno osmdesát bytů, a dvou podzemních podlaží. Bytový dům B pak tvoří sedm nadzemních a dvě podzemní podlaží. V suterénních prostorách se nacházejí parkovací stání. V prvním patře budovy jsou situovány obchody se zázemím, v druhém podlaží je kancelář správy objektů a ve vyšších podlažích jsou pak byty. Bytový dům C má sedm podlaží nadzemních a pouze jedno podzemní. Všechny bytové objekty zahrnují prostory pro domovní vybavení. V Bytovém domě A je navíc centrální ohlašovna požáru.

 

Bytový dům I je atypický, jeho půdorys tvoří kruh. Chodby nadzemních podlaží jsou prosvětleny střešním světlíkem, jenž poskytuje dostatek denního světla v jinak tmavých prostorách. V této budově, jež se skládá ze sedmi nadzemních a dvou podzemních podlaží, se kromě bytů nacházejí rovněž komerční prostory, které jsou umístěny v prvním nadzemním podlaží.

 

Věžový polyfunkční dům D je dominantou celého komplexu. Skládá se ze třinácti nadzemních podlaží, dvoupodlažní části, kde je situována restaurace a bar, a dvou podzemních podlaží, jež slouží pro domovní vybavení.  

 

Celý areál poskytuje 352 parkovacích míst na povrchu a 551 míst v podzemních garážích. V rámci výstavby byly vybudovány rovněž obslužné komunikace k pohodlnému přístupu k objektům a provedeny byly sadové úpravy.

Zdroj: TZ SKANSKA



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Nové bydlení