Pult centralizované ochrany

Dálková ochrana přes pult centralizované ochrany je v dnešní době jedním z nejspolehlivějších způsobů, jak ochránit majetek. Většina firem působících v této oblasti využívá pro kontrolu  napadených objektů smluvní zásahové skupiny. SV-AGENCY je ale jedna z agentur, které využívají pro klíčové lokality výhradně vlastních zásahových vozidel, což je obrovskou konkurenční výhodou. V místech, kde SV-AGENCY vlastní vozidla nemá, využívá služeb smluvních partnerů.

      Kvalita poskytovaných služeb je závislá na rychlosti zásahu, profesionalitě zaměstnanců a technice přenosu dat. Správně provedený zásah je veden tak, aby byly na nejnižší možnou míru sníženy škody na napadeném objektu ze strany pachatele i ze strany zasahujících pracovníků. Velmi důležitý je důraz na ochranu života a zdraví všech účastníků zásahu.

Rychlost zásahu je nejvíce ovlivněna dojezdovým časem, tedy dobou, kterou potřebuje vozidlo zásahové skupiny k přesunu z místa svého stálého stanoviště do místa napadeného objektu. Tuto dobu ovlivňuje řada faktorů, kdy většinu z nich nelze ovlivnit (hustota provozu, kvalita a charakter provozu, počasí atd.). Mimo tyto vlivy je důležitá také vzdálenost nejbližšího stanoviště zásahové skupiny. Právě zde se projevuje výhoda vlastních vozidel – stanoviště jsou rozmisťována tak, aby byla zákazníkům vždy co nejblíže. Kromě stanoviště nejbližší zásahové skupiny je zákazník informován i o skupině náhradní. 

      Kvalita služeb také závisí na dobře definovaných a provedených postupech. Je důležité minimalizovat čas od vyhlášení poplachu do kontroly objektu. SV-AGENCY má zpracovány velmi podrobné postupy, které musí každý pracovník dokonale znát a dodržovat. Má-li být zásah rychlý a hladký, nelze se spoléhat na improvizaci pracovníků. Jsou vytvářeny obecné a  specifické scénáře, které jsou neustále zdokonalovány. Zaměstnanci jsou pravidelně přezkušováni nejen ze znalostí těchto postupů.

      Bezúhonní a profesionální pracovníci jsou tedy další komponentou, jež je pro úspěšnou ochranu majetku naprosto nezbytná. Každý uchazeč o práci v zásahových skupinách SV-AGENCY musí projít řadou náročných kriterií (věk 21, trestní bezúhonnost, vlastnictví zbrojního průkazu a řidičského oprávnění, minimálně dvouletá praxe atp.). Mimo to je přísně zkoumána fyzická a psychická způsobilost k vykonávání činnosti. Pracovníci jsou pravidelně ze svých znalostí a dovedností zkoušeni a dále proškolováni k rozšíření potřebných profesních parametrů.

      Volba správného způsobu přenosu dat z objektu na pult centralizované ochrany je podstatným rozhodnutím. Přenos dat musí splňovat základní požadavky: musí být kontrolovaný (přenosová cesta musí být odolná proti napadení pachatelem) a zpráva o poplachu je třeba co nejrychleji přenést na pult centralizované ochrany. Zařízení pro přenos dat musí být schopno předávat zprávy o všech stavech v objektu. SV-AGENCY je schopna přijímat data z těchto technik: telefonní linka, GSM komunikace, GPRS přenos, rádiový přenos a LAN komunikace. Například telefonní linka – od jejího používání se nyní upouští – je velice snadno napadnutelná pachatelem (odstřihnutí). V současné době se jeví jako nejspolehlivější radiový vysílač, kdy veškerá data z objektu jsou přenášena prostřednictvím privátní rádiové sítě bez jakéhokoliv zpoždění, s malou možností rušení signálu a maximální kontrolou spojení. LAN komunikátor, jehož použití vyžaduje permanentní spolehlivé připojení k internetu, je horkou novinkou, která je zatím ve fázi zkušebního provozu. Největší podíl na nových připojeních má nyní GPRS komunikace. Údržba u každého výrobku či zařízení je běžnou součástí jeho užívání. Nonstop provoz dispečinku Pultu centralizované ochrany je schopen nabídnout zákazníkovi nepřetržitý servis 24 hodin denně po 365 dnů v roce.

      Přes pult centralizované ochrany SV-AGENCY bylo k 31.12.2005 připojeno přes 8000 objektů a toto číslo se rok od roku zvyšuje. SV-AGENCY prošla v roce 2002 pilotní verzí auditu Certifikačního institutu České asociace pojišťoven a od roku 2003 absolvuje každoročně nezávislý audit tohoto institutu bez vážných připomínek. Společnost je členem Asociace Gremium Alarm a její vyšší management je prověřen Národním bezpečnostním úřadem.

      SV- AGENCY posiluje každým rokem svou pozici na trhu provozovatelů pultu centralizované ochrany a její zákazníci oceňují zejména vysoký standard všech poskytovaných služeb.

 

 

SV-AGENCY, s. r. o. 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Aktuální téma