Pohodlné kuchyňské rohy

Living, 30.3.2006

Pohodlné rohy

Kuchyňské rohové skříňky vybavené pouze policemi vás nutí doslova pokleknout: nikoliv úctou, nýbrž se skřípěním zubů kvůli zapadlým kastrůlkům a pokličkám. Rozhodně se proto vyplatí připlatit alespoň na základní verzi takzvaného karuselu neboli otočného koše, která se pohybuje asi od 1500 korun výše. Vedle kovových karuselů si můžete vybrat i provedení s policemi v laminu či dokonce dýhované. Tuzemský výrobce Mivokor nabízí například kruhový koš za 2234 , středová osa (tu lze použít pro dva koše nad sebou) vyjde na 555 .

Vyšší verzi představují vozíky plně vykrývající rohový prostor, zpravidla nabízené jako „kouzelné rohy“ (magic corner). Zde se však dostanete do cenové kategorie kolem 14 000 korun. Levněji vyjde toto řešení v případě, že systém zakoupí kuchyňské studio a prodá vám jej s pětiprocentní daní.

V roce 2005 získal na veletrhu INTERZUM v Kolíně nad Rýnem cenu Design Award systém německé firmy Kesseböhmer (v ČR ji zastupuje BeA CS) s označením Le Mans (podle francouzské automobilové závodní dráhy). Ten umožňuje využít stoprocentně rohový úložný prostor a nabízí i snadný přístup k uloženému nádobí. Po otevření „vytočíte“ horní či spodní tvarovanou polici. Před pádem chrání nádobí „zábradlí“, polici lze ještě doplnit o poklop (Arena plus Rutsch Stopp), která zabraňuje překlopení uložených věcí v důsledku odstředivé síly.

 

Další informace naleznete v časopise Living 4/2006



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Kuchyně, nejlépe hodnocené fotografie



Články Kuchyně