Vybíráme rolety a žaluzie

Nejen v módě, ale i v bytovém designu velmi záleží na doplňcích. Na drobnostech, které dávají interiéru jeho osobitý charakter. Zkuste například změnit vzor či barvu závěsu na oknech a uvidíte, že se hned budete cítit příjemněji. Stejně tak u střešních oken dokáží žaluzie či rolety hotový zázrak. Pod značkou VELUX je najdete v různém provedení, v široké barevné škále, se vzory i bez. S nimi bude mít váš byt ten správný šmrnc. Kromě toho jsou velmi praktické, protože vpustí do místnosti jen tolik slunečních paprsků, kolik právě chcete.

 

v      Poslední novinkou je doplňková plisovaná roleta, kterou je možné kombinovat se zcela zatemňující roletou Siesta, zastiňovací roletou nebo plisovanou roletou. Výhodou je, že máte na jednom okně buď dvě barevné varianty, které můžete střídat podle aktuální nálady, nebo v případě rolety Siesta máte na výběr dvojí intenzitu zastínění - částečné, nebo úplné.[m1]  Doplňková plisovaná roleta nebrání použití venkovních doplňků a lze ji instalovat na manuálně i elektricky ovládaná střešní okna.

v      Pro úplné zatemnění, případně utlumení ostrého letního slunce, je ideální zcela zatemňující roleta s příznačným názvem Siesta. S ní můžete nerušeně relaxovat a  vychutnávat si sladké lenošení. Dostanete ji v různých barevných variantách a hodí se do jakékoliv místnosti.

v      Styl a originální vzhled dodá místnosti zastiňovací roleta. Vyrábí se z tkaniny odolávající nečistotám, a proto je vhodná zejména do kuchyně, i když své využití najde v podstatě kdekoliv. Její barevné varianty lze využít jako zajímavý doplněk interiéru. Můžete si vybrat ze dvou variant – zastiňovací roletu s možností nastavení ve třech polohách, nebo komfortní provedení s postranními lištami a libovolným nastavením polohy.

v      Plisovaná roleta dodá místnosti na atraktivnosti a přispěje k jejímu příjemnému prosvětlení. Reliéfní tvar se hodí zejména do moderních bytů nebo kanceláří. Paleta dvaceti barevných odstínů rolety přímo svádí sladit barevnost s interiérem.

v      Klasická elegance s jednoduchostí se snoubí u lamelové žaluzie.  Intenzitu zastínění určují lamely ovládané posuvným jezdcem, který může být umístěn v jakékoliv výšce. Žaluzie regulují směr dopadu a intenzity přicházejícího světla.

v      Celodenní žár utlumí venkovní markýza, která chrání interiér před přímým vstupem slunečních paprsků, a přitom nebrání ve výhledu do okolí. Způsob jejího uchycení dokonce umožňuje i současné větrání místnosti.

 

v      Maximální soukromí a úplné zatemnění poskytuje předokenní roleta, která zároveň snižuje intenzitu slunečního tepla a částečně pohlcuje i hluk doléhající zvenčí. Její konstrukce chrání střešní okno před extrémními vlivy počasí a v zimě poskytuje výbornou tepelnou izolaci.

 

Díky jedinečnému způsobu uchycení a již připraveným montážním úchytkám je montáž dekorativních a zastiňovacích doplňků VELUX velmi snadná. Stačí je jednoduše vzít a zacvaknout!

 


 [m1]Přeskládat větu – nejprve dát úplné zatemnění (DKL), pak barevné varianty.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Aktuální téma