Stavební spořitelna WÜSTENROT má speciální úvěr na družstevní byty

Není koupě jako koupě. Právě toto platí při pořizování družstevního bytu. Ten totiž nekupujeme do vlastnictví. Mnozí lidé se proto již dostali do situace, kdy jim na takovýto byt odmítla poskytnout úvěr např. hypoteční banka a vyšší úvěr i stavební spořitelna. Důvod je nasnadě. Hypoteční úvěry i úvěry v řádu sta tisíců korun od stavebních spořitelen jsou zajišťovány zástavním právem k nemovitosti. A protože u družstevního bytu jste jenom nájemcem a nikoliv vlastníkem, nemůžete jej dát do zástavy. Pokud nemáte jinou nemovitost vhodnou pro tento účel, nemějte obavy! Stavební spořitelna Wüstenrot zavedla speciální úvěr na pořízení družstevního bydlení.

Úvěr je poskytován na:

·       splacení členského vkladu nebo podílu v právnické osobě, které je žadatel o úvěr (nebo osoba blízká) členem nebo společníkem a stane se nájemcem bytu,

·       úhradu za převod členských práv a povinností v družstvu nebo za převod podílu v právnické osobě, jestliže se žadatel o úvěr (nebo osoba blízká) se stane nájemcem bytu.

Stavební spořitelna Wüstenrot poskytuje úvěr na družstevní byt až do výše 1 000 000 korun. Podmínkou však je, že žadatel o úvěr, případně jeho manžel/ka nebo jeho nezletilé dítě, je klientem kterékoliv stavební spořitelny alespoň jeden rok. Úvěr získáte ve výši desetinásobku částky, kterou jste na smlouvu již naspořili. Máte-li alespoň jeden rok více smluv v rodině, tak se tyto úspory pro účely poskytnutí úvěru sčítají. A když do potřebné výše úvěru něco schází, je jednoduché řešení, každá tisícikoruna vložená na některý z účtů zvyšuje částku úvěru o deset tisíc korun.

Zásadní výhodou úvěru na družstevní byt jsou nové podmínky jeho zajištění, kdy stavební spořitelně Wüstenrot stačí 2 ručitelé a skupinové úvěrové pojištění žadatele o úvěr.

 

Podrobné informace o úvěru na družstevní byt získají zájemci u finančních poradců Wüstenrotu, na zelené lince 800 225 555 a www.wuestenrot.cz.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Bydlení rubrika